Buzz

Ιταλοαμερικάνικη οργή για τον «Δον Ζουάν» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ

στα 10

Ο Συνασπισμός των Ιταλοαμερικάνων με την ονομασία «One Voice» κατηγορούν ως ρατσιστική την απεικόνιση του ήρωα που υποδύεται ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Δον Ζουάν», σε μια συνέχεια των προσπαθειών τους να αποτινάξουν τα στερεότυπα που επαναλαμβάνονται μέσα στα χρόνια για το χαρακτήρα τους.

Ιταλοαμερικάνικη οργή για τον «Δον Ζουάν» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ

«Πάλι τα ίδια με τα ρατσιστικά στερεότυπα των Ιταλοαμερικάνων στις ταινίες. Δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιστορία. Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, γιος των περήφανων γονιών του που κάποτε ίδρυσαν τη Συμμαχία των Προοδευτικών Εβραίων και πολέμησαν για την κοινωνική δικαιοσύνη, θα έπρεπε να ντρέπεται για την αρνητική απεικόνιση των Ιταλών και των Εβραίων στην ταινία του.»

Με αυτόν τον πύρινο λόγο επιτέθηκε στον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ο Δρ. Εμάνουελ Αλφάνο, ιδρυτής του Συνασπισμού των Ιταλοαμερικάνων «One Voice», οι οποίοι μέσα στα χρόνια έχουν επιτεθεί και σε άλλες απεικονίσεις των Ιταλοαμερικάνων στην ποπ κουλτούρα, όπως στους «Sopranos», αλλά και στις πολλές και διαφορετικές ερμηνείες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Δον Ζουάν» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ.

«Ο Λέβιτ», συνεχίζει ο Αλφάνο, «όπως ακριβώς ο εθισμένος στην πορνογραφία χαρακτήρας του χρειάζεται εξέταση και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε σοβαρή θεραπεία για την ταπείνωση των Ιταλοαμερικάνων. Ο Λέβιτ πρέπει να παραιτηθεί τώρα, να αποσύρει αυτό το σκουπίδι από τις αίθουσες και να δώσει όλα τα κέρδη του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.»

2 Στενό λευκό φανελάκι και άλλα στερεότυπα...

Ο Συνασπισμός στρέφεται επίσης και εναντίον του χαρακτήρα του πατέρα του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ που τον υποδύεται ο Τόνι Ντάνζα λέγοντας πως ο ηθοποιός είναι «διάσημος για την ενσάρκωση ηλίθιων και μπουφόνων Ιταλών χαρακτήρων, πάντα με το χαρακτηριστικό κολλητό λευκό φανελάκι» που φοράει στην ταινία.

Αναμένοντας επίθεση και από κάποιον ανάλογο σύλλογο κοριτσιών του Νιου Τζέρσι για την «στερεοτυπική» απεικόνιση του χαρακτήρα που υποδύεται (εξαιρετικά) η Σκάρλετ Γιόχανσον, το «Δον Ζουάν» κάνει τη δική του επιτυχημένη καριέρα στην Αμερική και ετοιμάζεται για τις αίθουσες του υπόλοιπου πλανήτη ως μια από τις πιο διασκεδαστικές ρομαντικές κομεντί της χρονιάς.

Το μόνο που μπορεί κανείς να απαντήσει είναι πως «είναι απλά μια ταινία»!


Διαβάστε ακόμη: