Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2022: Διάβασε τώρα όλα τα υποψήφια σενάρια

στα 10

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει, οι ταινίες παίζονται στις αίθουσες, η προετοιμασία απαιτείται!

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2022: Διάβασε τώρα όλα τα υποψήφια σενάρια

Τα Βραβεία Ιρις 2022, τα ετήσια βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θ' απονεμηθούν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στο Θέατρο Αλσος. Τις ερχόμενες ημέρες μπορείς να δεις όλες τις υποψήφιες ταινίες στις αίθουσες! Οι καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς θα κάνουν... εμφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον, το σινεμά. Από το Σάββατο 21 Μαΐου έως την Τετάρτη 1η Ιουνίου, όλες οι υποψήφιες ταινίες θα προβληθούν στους κινηματογράφους Δαναός, Τριανόν και Ανεσις.

Διάβασε λεπτομέρειες:

Βραβεία Ιρις 2022: Οι υποψηφιότητες

Οι εκπλήξεις, τα περίεργα, τα στατιστικά των υποψηφιοτήτων των βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022

Ιρις 2022: Δείτε όλες τις υποψήφιες ταινίες στο φυσικό τους χώρο!

Σήμερα, το Flix έχει το προνόμιο να δημοσιεύει τα πέντε σενάρια που είναι υποψήφια για Ιρις, ολόκληρα κι αυθεντικά. Ξεκινάμε την ανάγνωση αμέσως κι ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά της κάθε ταινίας, πριν την οθόνη, στις σελίδες της. Στο τέλος του κειμένου πορωνόμαστε με τα στατιστικά της φετινής κατηγορίας Σεναρίου!


«Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου (σενάριο: Δημήτρης Κανελλόπουλος)

Αγέλη Προβάτων αφίσα

Pack of Sheep (Αγέλη Προβάτων) by flixgr


«Αγία Εμυ» της Αρασέλης Λαιμού (σενάριο: Αρασέλη Λαιμού, Τζούλια Καρούζο)

Αγία Εμυ αφίσα

Holy Amy (Αγία Εμυ) by flixgr


«Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση (σενάριο: Στέλιος Καμμίτσης)

ο άνθρωπος με τις απαντήσεις αφίσα

The Man With the Answers (Ο... by flixgr


«Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (σενάριο: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Ρομπ Χέιζ)

Monday Poster 607

Monday by flixgr


«Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση (σενάριο: Γιώργος Γούσης, Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Ελενα Τοπαλίδου)

Μαγνητικά Πεδία αφίσα

Magnetic Fields (Μαγνητικά ... by flixgr


Στατιστικά στην κατηγορία Ιρις Καλύτερου Σεναρίου

Για την ταινία «Αγέλη Προβάτων» υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Κανελλόπουλος | Τέσσερις υποψηφιότητες συνολικά - όλες φέτος για τον Δημήτρη Κανελλόπουλο: στον Ηχο για την «Αγία Εμυ» και στο Σενάριο, την Πρωτοεμφανιζόμενη Σκηνοθεσία και τη Σκηνοθεσία για την «Αγέλη Προβάτων».

Για την ταινία «Αγία Εμυ» υποψήφιες είναι οι Αρασέλη Λαιμού και Τζούλια Καρούζο | Πρώτη υποψηφιότητα της Αρασέλης Λαιμού στο σενάριο - τρίτη συνολικά φέτος με τις υποψηφιότητες για Σκηνοθεσία και Πρωτοεμφανιζόμενη Σκηνοθεσία | Δύο υποψηφιότητες συνολικά για την Τζούλια Καρούζο που είναι υποψήφια φέτος και για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους ως παραγωγός.

Για την ταινία «Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» υποψήφιος είναι ο Στέλιος Καμμίτσης | Πρώτη υποψηφιότητα του Στέλιου Καμμίτση.

Για την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Γούσης, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ελενα Τοπαλίδου | Τέταρτη υποψηφιότητα για τον Γιώργο Γούση - είχε κερδίσει στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους με τον «Χειροπαλαιστή» το 2020 και φέτος είναι υποψήφιος για το Σενάριο, την Πρωτοεμφανιζόμενη Σκηνοθεσία και την Παραγωγή των «Μαγνητικών Πεδίων». | Δεύτερη υποψηφιότητα για τον Αντώνη Τσοτσιόπουλο - είναι επίσης υποψήφιος φέτος για Α' Ανδρικό Ρόλο. | Δεύτερη υποψηφιότητα για την Ελενα Τοπαλίδου - είναι επίσης υποψήφια φέτος για Α' Γυναικείο Ρόλο.

Για την ταινία «Monday» υποψήφιοι είναι οι Αργύρης Παπαδημήτρόπουλος και Ρομπ Χέιζ | Εντεκα συνολικά υποψηφιότητες για τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο με τις τρεις φετινές για το Σενάριο, τη Σκηνοθεσία και την Παραγωγή του «Monday». Ηταν υποψήφιος και κέρδισε το 2010 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για το «Bank Bang», ήταν υποψήφιος το 2012 για τη Σκηνοθεσία του «Wasted Youth», το 2013 ως παραγωγός για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», το 2015 ως παραγωγός για το «Στο Σπίτι», το 2017 νικητής στην κατηγορία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Παραγωγής για το «Suntan», το 2019 ως παραγωγός για το ντοκιμαντέρ «Ευτυχισμένοι Πρίγκιπες». | Πρώτη υποψηφιότητα για τον Ρομπ Χέιζ.

Τα Βραβεία Ιρις 2022, τα ετήσια βραβεί της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θ' απονεμηθούν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στο Θέατρο Αλσος. Τις ερχόμενες ημέρες μπορείς να δεις όλες τις υποψήφιες ταινίες στις αίθουσες! Οι καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς θα κάνουν... εμφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον, το σινεμά. Από το Σάββατο 21 Μαΐου έως την Τετάρτη 1η Ιουνίου, όλες οι υποψήφιες ταινίες θα προβληθούν στους κινηματογράφους Δαναός, Τριανόν και Ανεσις._