Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Ανδρικός Ρόλος | Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης

στα 10

Υποψήφιος για την «Ευτυχία», ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Ανδρικός Ρόλος | Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης

Πρώτη υποψηφιότητα για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που φτάνει δίκαια και χωρίς καμία περιστροφή με μια από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου παίζοντας τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, δεύτερο σύζυγο και μεγάλο έρωτα της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στην «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Πρώτα ότι οι άνθρωποι που εργάζονται και αγαπούν το σινεμά στην χώρα μου με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και την συνολική προσπάθεια όλων όσων εργάστηκαν στην παραγωγή για την ταινία «Ευτυχία» γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία της και μετέπειτα ότι το πρόσωπο που είχα την χαρά να υποδυθώ ήταν αληθινό και παρουσιάσαμε ένα κομμάτι από την ζωή του.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Και τους δυο θα ψήφιζα γιατί ήταν εξαιρετικοί στην προσπάθεια τους αν και έχω μια αδυναμία στον κύριο Σαράντη μιας και τον γνωρίζω λίγο καλύτερα και εκτιμώ την ευγένεια και τον τρόπο που εργάζεται χωρίς να θέλω να αδικήσω τον κύριο Πασσαλή που φαντάζομαι ότι και εκείνος είναι ένας πολύ όμορφος άνθρωπος .

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Σε όσους εργάστηκαν στην «Ευτυχία» γιατί μου χάρισαν κάτι τόσο όμορφο και μαγικό με τον τρόπο τους και την παιδεία τους που πραγματικά μετά από αυτήν την εμπειρία με έκαναν καλύτερο ηθοποιό και σε ένα κομμάτι μου καλύτερο άνθρωπο.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Νομίζω ότι σημαντικό το κάνει γιατί συγκεντρώνει τόσους χαρισματικούς ανθρώπους στο σύνολο της. Για μένα βάση είναι οι άνθρωποι όποτε είναι τόσο σημαντικό όσο και οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της Ακαδημίας αλλά και ολόκληρη την «οικογένεια» της.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας;


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


ευτυχία 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.