Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ντοκιμαντέρ | Παναγιώτης Ευαγγελίδης

στα 10

Υποψήφιος για το «Irving Park», ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ντοκιμαντέρ | Παναγιώτης Ευαγγελίδης

Δεύτερη υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ευαγγελίδη με το «Irving Park» (συνυποψήφιος μαζί με την Αρασέλη Λαιμού στην παραγωγή) στην κατηγορία της Ταινίας Τεκμηρίωσης - ήταν υποψήφιος και νικητής το 2014 με το «Λάμπουν στο Σκοτάδι. Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης έχει προταθεί ξανά δύο φορές ως συνσεναριογράφος του Πάνου Χ. Κούτρα, το 2010 για το σενάριο της «Στρέλλας» και το 2015 για το «Xenia» όπου και ήταν νικήτριο.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Irving Park 607 Σκηνή από το «Irving Park»

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Θα ψήφιζα την ταινία του Ψυλλάκη. Επειδή μου άρεσε.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στους πρωταγωνιστές της ταινίας μου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Αυτό θα ήθελα να το ξέρω και εγώ.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού;

Να δω τον άνθρωπο που αγαπάω και να περάσω χρόνο μαζί του.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


Irving Park 607 Σκηνή από το «Irving Park»


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.