Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Ανδρικός Ρόλος | Μιχάλης Σαράντης

στα 10

Υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Απόστρατο» του Ζαχαρία Μαυροειδή, ο Μιχάλης Σαράντης απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Ανδρικός Ρόλος | Μιχάλης Σαράντης

Πρώτη υποψηφιότητα για τον Μιχάλη Σαράντη που υποδύθηκε τον «Απόστρατο» του Ζαχαρία Μαυροειδή, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη κάτι από την ενέργεια, την εσωτερικότητα και την διαρκή ανήσυχη φύση του.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σαράντης

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Δυστυχώς σε πρώτο πλάνο έρχεται ότι λαμβάνει χώρα μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δοθείσης της ευκαιρίας ωστόσο θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και υγεία σε όλους όπως επίσης και να ευχαριστήσω όσους «συνωμότησαν» με την ψήφο τους για να φτάσει στις υποψηφιότητες η δουλειά που έκανα για τον «Απόστρατο».

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Και τους δυο.Τον Πυγμαλίωνα για την υπέροχη συνεχή του εσωστρέφεια που με συγκίνησε και τον Χρήστο για την κινηματογραφική άνεση που τον διέπει σε όποια ταινία και αν τον έχω δει.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στον Ζαχαρία Μαυροειδή για την ουσιαστική συνεργασία και την εκατέρωθεν εμπιστοσύνη.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Τα βραβεία είναι γιορτή. Για μένα δεν υπάρχει καλύτερος, απεναντίας. Σημαντικό για μένα είναι που είμαι μέρος αυτής της γιορτής. Και μόνο αυτό με τιμά. Μιας γιορτής που οργανώνεται από μια Ακαδημία, από ένα σύνολο δηλαδή ανθρώπων που έχουν κοινή αγάπη και θέληση για εργασία σε έναν κοινό τόπο. Σε μια χώρα που διαρκώς σνομπάρει τις εγχώριες παραγωγές (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και απέναντι από ένα κράτος που είναι πιο αργό σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων και από χελώνα. Φυσικά και θα χαρώ αν βραβευτώ. Αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να κάνω συνέχεια ταινίες και ας μην βραβευτώ ποτέ.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


Σαράντης


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.