Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Β' Γυναικείος Ρόλος | Κάτια Γκουλιώνη

στα 10

Νικήτρια ήδη δύο βραβείων Ιρις και υποψήφια φέτος για την «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, η Κάτια Γκουλιώνη απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Β' Γυναικείος Ρόλος | Κάτια Γκουλιώνη

Δεύτερη ερμηνευτική υποψηφιότητα για την Κάτια Γκουλιώνη που στην «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή ενσαρκώνει τη νεαρή Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, δίνοντας μονομιάς το στίγμα της εκρηκτικής, εσωτερικής, απροσδόκητης σε κάθε κίνηση προσωπικότητας της. Η πρώτη υποψηφιόητά της ήταν για Α' Γυναικείο Ρόλο στην «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου το 2018 όπου και κέρδισε. Η Κάτια Γκουλιώνη ήταν υποψήφια και το 2019 στην κατηγορία του Βραβείου Ιρις Καλύτερων Κοστουμιών για το «Ακίνητο Ποτάμι», όπου και κέρδισε.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ευτυχία

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Η ιδιαιτερότητα έρχεται από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που ήταν μεγαλύτερη από την ζωή. Δοτική, μεγαλειώδης αλλά και εγωκεντρική ταυτόχρονα, με έναν εγωκεντρισμό που εξατμιζόταν γιατί ήταν ευγνώμων που ζούσε. Οπλο της σε κάθε δυσκολία η δημιουργία, το χιούμορ της και η παράδοξη οπτική των πραγμάτων .

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Και οι δύο υποψηφιότητες είναι εξαιρετικές αλλά η Γιούλα Μπούνταλη με εντυπωσίασε με την εσωτερική της προσέγγιση που μοιάζει σε όλη την ταινία να έχει μια δύναμη που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στην Κατερίνα Μπέη, στον Κωνσταντίνο Σαββάκη στην Βάσω Τρανίδου και στην Μυρτώ Δασκαρόλη, γιατί όταν ξαναφέρνω στην σκέψη μου το γύρισμα τους ξαναβλέπω στο σετ σαν μετενσαρκώσεις ενός προσώπου: της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ενα βραβειο είναι αποτέλεσμα όλων των ειδικοτήτων ακόμη και αυτών που δεν υπάρχει κατηγορία στις υποψηφιότητες. Κάθε ατομικό βραβείο είναι ένα συλλογικό βραβείο σε όλους αυτούς που συσπειρώνονται για να συμβεί το αναπάντεχο θαύμα που είναι η ολοκλήρωση μιας ταινίας. Αυτό γιορτάζουμε.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού;

Να αγκαλιάσω και να αγαπήσω περισσότερο αυτούς και αυτές που επειδή θεωρούσα ότι δεδομένα είναι δίπλα μου ξεχνούσα να τους το δείξω.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


ευτυχία 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.