Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μουσική | Ζαν-Πολ Γουολ

στα 10

Ο Σουηδός μουσικοσυνθέτης Ζαν-Πολ Γουολ, αφότου συντέλεσε στο «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μουσική | Ζαν-Πολ Γουολ

Ο Ζαν-Πολ Γουολ, Σουηδός μουσικός και συνθέτης, έντυσε με τη μουσική του το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα κι είναι υποψήφιος, μαζί με τους Drog A Tek και τον Φοίβο, για το Βραβείο Ιρις Καλύτερης Μουσικής. Από τη δική του απομόνωση, στη Σουηδία, μας έστειλε κουράγιο κι ενθουσιασμό για τη συνεργασία του. Πριν διαβάσετε, ακούστε τη μουσική του για την ταινία στο spotify.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ζαν πολ γουολ σαργασσών 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Είναι μια απίθανη ταινία κι ο Σύλλας τόσο υπέροχος άνθρωπος και σκηνοθέτης. Είμαι τόσο περήφανος που αποτελώ μέρος αυτής της ταινίας κι αυτού του συνεργείου. Είμαι ερωτευμένος!

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Φυσικά τους Drog A Tek. Εχουν μια μοναδική ενέργεια. Είναι εκπληκτικοί.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στον Olle Wirenhed, τον Σουηδό παραγωγό που με σύστησε στον Σύλλα και στην ταινία.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Πολύ σημαντικό. Το ελληνικό σινεμά είναι τόσο μοναδικό κι ιδιαίτερο. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να συμμετέχω σ' οποιοδήποτε βραβείο.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; | Ζαν-Πολ Γουόλ | Jean-Paul Wall from flix.gr on Vimeo.



Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


ζαν πολ γουολ σαργασσών 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.