Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ταινία Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης | Γιώργος Γκότζος

στα 10

Στην πρώτη του υποψηφιότητα για τον «Σκοπελίτη ή το Πλοίο» ο Γιώργος Γκότζος απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ταινία Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης | Γιώργος Γκότζος

Πρώτη υποψηφιότητα για τον Γιώργο Γκότζο. O «Σκοπελίτης ή το Πλοίο» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σκοπελίτης 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Πρόκειται για την πρώτη ταινία όλων μας που δουλέψαμε στον «Σκοπελίτη». Μας συγκίνησε λοιπόν το γεγονός ότι κατάφερε το έργο μας να έχει ανταπόκριση και αποδοχή.Κάνοντας την ταινία συνειδητοποιήσαμε ότι ο «Σκοπελίτης» δεν θα είναι κάποιο ντοκιμαντέρ που θα έχει ιδιαίτερη δράση ή σασπένς. Δεν υπάρχει μια τραγική ιστορία πίσω από αυτό το πλοίο ή τουλάχιστον δεν ψάξαμε εμείς κάποια. Θέλαμε απλώς να πούμε την ιστορία του έτσι όπως την βιώνει το καράβι αυτό καθημερινά. Κατά κάποιον τρόπο εξάλλου είναι μια ταινία για την καθημερινότητα.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Από την κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και τους δύο, γιατί φαίνονται πολύ ανθρώπινες οι ιστορίες που παρουσιάζουν. Δεν είχα την ευκαιρία να τις δω, αλλά θα ήθελα πολύ.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;  

Σε ολόκληρη την κινηματογραφική ομάδα του «Σκοπελίτη». Δεν θα υπήρχε ταινία χωρίς αυτούς/ες. Στον Ρωμανό, στην Ξένια, στην Ελισάβετ και στον Αναστάση.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Για ένα νέο κινηματογραφιστή πάρα πολύ! Δίνει θάρρος και σιγουριά να συνεχίσεις. Νιώθεις μέρος μιας κοινότητας, αυτής του ελληνικού κινηματογράφου.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


γκότοζς

σκοπελίτης


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.