Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας | Ελένη Μπερντέ

στα 10

Εχοντας δώσει πνοή στην ιδέα που ήταν η «Winona», η Ελένη Μπερντέ απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας | Ελένη Μπερντέ

Η Ελένη Μπερντέ είναι η παραγωγός στην οποία ο Αλέξανδρος Βούλγαρης εμπιστεύεται το συναισθηματικό κινηματογραφικό σύμπαν του - και όχι μόνο. Με τη «Winona», η Ελένη είναι για τρίτη φορά υποψήφια για Βραβείο Ιρις (ήταν υποψήφια το 2010 με το «Ψυχή Βαθιά» και το 2017 με το «Νήμα») - μάλιστα, σ' αυτήν εδώ την ταινία, έκανε την υπέρβαση να ερμηνεύσει κι ένα μικρό ρόλο!

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ελένη μπερντέ winona 607Ελένη και Φρόσω στο γύρισμα

Τι ιδιαίτερο έχει η υποψηφιότητά σου;

Αποτελεί σίγουρα μία αναγνώριση ότι μία μικρή παραγωγή μπορεί να προσελκύσει την προσοχή, το ενδιαφέρον και το σεβασμό των συναδέλφων και της κινηματογραφικής κοινότητας.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Κάθε ταινία έχει το δικό της ύφος, οπότε θα ψήφιζα την καθεμία για διαφορετικούς λόγους. Ολοι οι συνυποψήφιοι μόχθησαν, πίστεψαν στο έργο τους, και δικαίως διεκδικούν το βραβείο. Κατά την άποψή μου, όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτό.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στο συνεργείο και στους συντελεστές της ταινίας για την αφοσίωση, τη δοτικότητα, την ευγένεια και την υπομονή τους. Χωρίς όλα αυτά, που έδειχναν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους, δεν θα «γνωρίζαμε» τη «Winona».

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ενα βραβείο δίνει χαρά, είναι μία επιβράβευση. Αλλά ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου χαρίζει επίσης θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε, να επιμείνουμε, να μην το βάλουμε κάτω στην παραγωγή ταινιών, όσο και αν η εποχή είναι περίεργη, αχαρτογράφητη, με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις για όλους μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020 στις 16.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και τα μέλη της Έλλη Τρίγγου και Χρήστος Λούλης, με την συμβολαιογράφο κ. Ουρανία Μικρού να εποπτεύει τη διαδικασία.


winona


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.