Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Ευθύμης Kosemund Σανίδης

στα 10

Υποψήφιος με το βραβευμένο στο Κλερμόν-Φεράν «Ολες οι Φωτιές η Φωτιά», ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Ευθύμης Kosemund Σανίδης

Αυτή είναι η δεύτερη υποψηφιότητα του Ευθύμη Kosemund Σανίδη για τα Βραβεία Ιρις, μετά το «Ακτιστο Φως» του 2018. Αλλά είναι η πολλοστή δική μας συνάντηση με το πολυβραβευμένο ταλέντο του: ο σκηνοθέτης έχει διακριθεί εγχώρια (Φεστιβάλ Δράμας, Νύχτες Πρεμιέρας), αλλά και συμμετάσχει στα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ. Το «Astrometal» (2017, 15') έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στους Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ το «Ολες οι Φωτιές η Φωτιά» συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο περίοπτο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ολες οι φωτιές η φωτιά 607 1

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Το ότι η ταινία άγγιξε τους ανθρώπους της Ακαδημίας και πως μέσα από την υποψηφιότητά της διευρύνει ακόμα περισσότερο τον κύκλο της.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Δεν μου αρέσει να συγκρίνω ταινίες μεταξύ τους. Κάθε ταινία έχει το δικό της εκτόπισμα και χαίρομαι που δεν βρίσκομαι στη θέση να στεφανώσω κάποια από τις πέντε.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στον Χρήστο Βουδούρη, μέγα συνοδοιπόρο στις περιπέτειές μου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Στο βαθμό που θα βοηθήσει στις χρηματοδοτήσεις για τα επόμενα σχέδια.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;

Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και τι θα απαντούσα σε ένα μήνα από τώρα αλλά προς το παρόν ακολουθώ μία ρουτίνα που δεν βιάζομαι να τελειώσει.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


Ολες οι φωτιές η φωτιά 607 2


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.