Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Γυναικείος Ρόλος | Αγγελική Παπούλια

στα 10

Εκρηκτική Ελισάβετ στο «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, η Αγγελική Παπούλια απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Α' Γυναικείος Ρόλος | Αγγελική Παπούλια

Παλαιά γνώριμη των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βρίσκεται για τρίτη φορά υποψήφια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου, μετά τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου το 2010 και την «Εκρηξη», επίσης του Σύλλα Τζουμέρκα, το 2015. Η Αγγελική Παπούλια μιλά στο Flix για «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» κι όλα τ' άλλα θαυμαστά και όχι, της ζωής και του σινεμά.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

το θαύμα της θάλασσας των σαργασσών 607
Από τα γυρίσματα του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών»

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα αυτή η υποψηφιότητά σου;

Χαίρομαι πολύ που ο σκοτεινός, αμφιλεγόμενος, αστείος, αυτοκαταστροφικός, συγκινητικός χαρακτήρας της Ελισάβετ ξεχώρισε με αυτή την υποψηφιότητα. Είναι μια αναγνώριση της δημιουργικής προσπάθειας που καταβλήθηκε τόσο απο εμένα, όσο και από όλους τους συνεργάτες της ταινίας για την ανάδυση αυτής της ασύμβατης γυναικείας προσωπικότητας.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιούς σου και γιατί;

Ευτυχώς δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μια απο τις δυο ηθοποιούς, θα ήταν άδικο και δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Τόσο η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη όσο και η Πηνελόπη Τσιλίκα είναι δύο εξαιρετικές ηθοποιοί που θαυμάζω και θα ήθελα να βραβευθούν και οι δύο.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής, πού θα πήγαινε; Και γιατί;  

Στον Σύλλα Τζουμέρκα για την επιμονή του.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Είναι μια ευχάριστη διάκριση, όπως σε όλα τα βραβεία, σε όλες τις Ακαδημίες Κινηματογράφου του κόσμου, υπάρχει ταυτόχρονα κάτι χαρούμενο, αμήχανο, αστείο, συγκινητικό και μάταιο.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;

Μόλις τελειώσει η καραντίνα, θα πάρω το αεροπλάνο και θα βρεθώ στον αέρα.


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


sargasso 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.