Buzz

In Short: «Reencuentro» του Πάμπλο Τζιορτζέλι

στα 10

Η πρώτη δουλειά του Αργεντινού σκηνοθέτη μετά τις «Ακακίες», είναι αυτή η εξίσου τρυφερή κι ατμοσφαιρική μικρού μήκους. Δείτε τη στο flix.

In Short: «Reencuentro» του Πάμπλο Τζιορτζέλι

Γνωρίσαμε τον Πάμπλο Τζιορτζέλι από την πρώτη του ταινία «Οι Ακακίες» που κέρδισε την χρυσή κάμερα στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών.

Το φιλμ εκείνο, ένα ήρεμο road movie για τον δρόμο της σχέσης ενός οδηγού φορτηγού και της γυναίκας που αναλαμβάνει να μεταφέρει μέχρι τον προορισμό της, έδειξε έναν σκηνοθέτη με εξαιρετικό ταλέντο στο να συλλαμβάνει τις πιο μικρές, αδιόρατες λεπτομέρειες μιας ιστορίας και να τις μεταμορφώνει σε ένα αληθινό και μαζί ποιητικό σινεμά.

Αυτό ακριβώς κάνει και στο «Reencuentro», μια μικρού μήκους για ένα ακόμη ταξίδι, αυτό της Αναχί που ξεκινά μια μέρα για να συναντήσει τον πατέρα της Ρούμπεν, με τον οποίο δεν είχαν καμιά επαφή εδώ και χρόνια.

«Η οικογένεια, η δυσκολία να κρατήσεις τους δεσμούς της ζωντανούς, οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους, αυτά είναι τα ερωτηματικά που κάθε φορά με κάνουν να θέλω να γυρίσω μια ταινία» λέει ο Τζιορτζέλι. «Κι αυτά εξερευνώ και σε αυτό το φιλμ που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης ταινάς μου “οι Ακακίες”, της οποίας το κεντρικό θέμα ήταν η πατρότητα, μια θεματική που επανέρχεται και σε αυτό το φιλμ».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρωταγωνιστής του κι εδώ είναι ο Χερμάν Ντε Σίλβα που έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία στις «Ακακίες» και που σημαδεύει κι αυτό το φιλμ, στην σύντομη, μα αποτελεσματική εμφάνισή του.

Δείτε ολόκληρο το φιλμ με ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο