Ο Ρουμπέν, ένας οδηγός φορτηγού αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Αϊρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας...

Δυο λιγομίλητοι ήρωες κι ένα μωρό που γουργουρίζει αξιαγάπητα, η καμπίνα ενός φορτηγού και ο ανοιχτός δρόμος, να τα υλικά ενός ήσυχου road movie που κυλά με τρυφερότητα και γλύκα, και σε κερδίζει με την ανθρωπιά και την ελπιδοφόρα διάθεσή του.

Με μεγαλύτερο προτέρημα της της την απλότητα, η ταινία του Τζιορτζέλι κατορθώνει να αναπτύξει τους χαρακτήρες των δυο συνταξιδιωτών σε γοητευτικές φιγούρες, αφήνοντας στην διάρκεια του ταξιδιού τους, κομμάτια από τις ζωές και τα συναισθήματά τους να έρθουν στην επιφάνεια.

Σε μια ιστορία όπου τίποτα δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ξεκάθαρα, ο θεατής μοιάζει συνένοχος σε κάτι που θα μπορούσες να αποκαλέσεις φλερτ, αλλά που μοιάζει να πατά σε πολύ πιο βαθιές ανάγκες και σε πιο ουσιαστική βάση από το επιφανειακό παιχνίδι ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Μέσα από μικρές λεπτομερείς και πράξεις που οι προθέσεις τους δεν χρειάζονται να δηλωθούν, μέσα από κλεμμένες ματιές του ενός προς τον άλλο κι από την όμορφη εικόνα αυτού του αρχικά αταίριαστου τρίο ταξιδιωτών που καταλήγει να μοιάζει με οικογένεια, ο Τζιορτζέλι στήνει μια δειλή ιστορία αγάπης που δεν έχεις άλλη επιλογή από το να της παραδοθείς.

Εχει να κάνει με την ματιά του στους χαρακτήρες, με τον μετρημένο τρόπο που ξετυλίγει τις ιστορίες τους, την διακριτικότητα με την οποία κοιτάζει τα μυστικά και τις αδυναμίες τους, την αθωότητα με την οποία περιγράφει τα συναισθήματά που ανθίζουν ανάμεσά τους.

Κι έχει βεβαίως να κάνει με τους δυο εξαιρετικούς ηθοποιούς του, που χτίζουν πειστικά την εξέλιξη της σχέσης τους από τις πρώτες άβολες στιγμές τους στην καμπίνα του φορτηγού στην αρχή του ταξιδιού, μέχρι την αβεβαιότητα της κατάληξης τους λίγο πριν τον τέλος, όταν θα εύχεσαι με όλη σου την καρδιά, ο Ρούμπεν και η Τζασίντα και το υπέροχο γλυκό μωρό της να συνεχίσουν να είναι μαζί.