Buzz

Η Ελεν Μίρεν ενώνει τη φωνή της με τις γυναίκες όλου του κόσμου

στα 10

Η αγαπημένη μας κινηματογραφική βασίλισσα αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή σε δέκα ταινίες για τα γυναικεία δικαιώματα και μας ανοίγει τα μάτια.

Η Ελεν Μίρεν ενώνει τη φωνή της με τις γυναίκες όλου του κόσμου

Πέρα από υπέροχη ηθοποιός με ανεξάντλητο ταλέντο, απολαυστικό αυτοσαρκασμό και τολμηρό χιούμορ, η Ελεν Μίρεν έχει αποδείξει συχνά ότι διαθέτει και κοινωνική ευαισθησία. Και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, δανείζοντας τη φωνή της σε μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Why Women?», που στόχο έχουν να αναδείξουν θεματικές γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών.

Τα διάρκειας έως τριών λεπτών φιλμάκια, μια παραγωγή της δανέζικης ανθρωπιστικής οργάνωσης The Why Foundation, εξερευνούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, ρίχνοντας φως σε ζητήματα όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η σεξουαλική ταυτότητα, η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανισότητα. Οι δέκα καλύτερες ταινίες επιλέχθηκαν μέσα από έναν διαγωνισμό με περισσότερες από 160 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελεν Μίρεν χαρακτηρίζει το σεξιστικό Χόλιγουντ «fucking outrageous»

Helen Mirren

«Κάθε μέρα, περισσότερα από 39.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 εξαναγκάζονται σε γάμο» δήλωσε η Ελεν Μίρεν κατά την παρουσίαση των ταινιών, με αφορμή το «One Bride, Seven Cows or a Box of Heroin», ένα από τα φιλμάκια της σειράς που θίγει το φαινόμενο των γάμων ανήλικων, με τα κορίτσια να γίνονται κυριολεκτικά αντικείμενα αγοραπωλησίας, συχνά προκειμένου να ξεχρεώσουν τις οικογένειές τους. Για να συνεχίσει: «Σε μερικές χώρες δεν είναι αποδεκτό για μια γυναίκα να πάει στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της μέρας. 95 τις εκατό όλων των χωρών έχουν άνδρα αρχηγό κράτους. Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά εμπόδια για τα κορίτσια και τις γυναίκες. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να αγωνιζόμαστε για αυτή τη μάχη».

Δείτε παρακάτω τρεις από τις ταινίες με την αφήγηση της Ελεν Μίρεν και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί της.


Διαβάστε ακόμη