Buzz

Η επόμενη ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα είναι μια κλασική περιπέτεια

στα 10

Αυτό αποκάλυψε ο γιος του και σκηνοθέτης, Γκόρο Μιγιαζάκι, μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Η επόμενη ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα είναι μια κλασική περιπέτεια

Μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησής του και την κυκλοφορία της ταινίας «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» ως τελευταία του ταινία, πολλοί πίστευαν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του κινηματογραφική προσπάθεια, ειδικά αν υπολογιστεί πως έχει φτάσει τα 82 του χρόνια. Κι όμως ο ίδιος διέψευσε για άλλη μια φορά τις όποιες φήμες εκείνες τον ήθελαν να αποσύρεται ανακοινώνοντας λίγους μήνες πριν πως ετοιμάζει μια νέα ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Κανένας Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας. Η Μπίλι Αϊλις αφιερώνει όπως κανείς άλλος στον Χαγιάο Μιγιαζάκι

hayao miyazaki

Ενώ η προοπτική μιας ακόμη δημιουργίας από τον Μιγιαζάκι προκαλεί ενθουσιασμό, οι λεπτομέρειες του επόμενου του εγχειρήματος παραμένουν τυλιγμένες σε πυκνό πέπλο μυστηρίου. Αλλα ο γιος του, Γκόρο Μιγιαζάκι, σκηνοθέτης κι ο ίδιος, λέει στην Oricon ότι ο πατέρας του αυτή τη στιγμή δουλεύει σε κάτι που «μοιάζει με ταινία δράσης περιπέτειας, αρκετά νοσταλγική και θυμίζει τα παλιά».

Από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο του το 1979, «The Castle of Cagliostro», ο Μιγιαζάκι έχει μαγέψει τον κόσμο με τον ποιητικό σουρεαλισμό των ταινιών του. Και η τελευταία του ταινία το «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της καριέρας του στις ΗΠΑ (47 εκατομμύρια δολάρια) και στον υπόλοιπο κόσμο (173 εκατομμύρια δολάρια).