Φεστιβάλ / Βραβεία

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τη μνήμη της Αλίντας Δημητρίου

στα 10

Με την προβολή της άτυπης τριλογίας των πρόσφατων κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ της και συζητήσεις γύρω από την κληρονομία του έργου της, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τη μνήμη της σημαντικής ντοκιμαντερίστριας που έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο παράδειγμα ζωής και σινεμά.

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τη μνήμη της Αλίντας Δημητρίου

Η εκδήλωση για τη μνήμη της Αλίντας Δημητρίου (που απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στις 30 Ιουλίου), θα γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Κορμός της εκδήλωσης θα είναι η άτυπη τριλογία «Πουλιά στο Βάλτο» του 2007, «Η Ζωή στους Βράχους» του 2009 και «Τα Κορίτσια της Βροχής» του 2011, μια οξυδερκής, συγκινητική αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένη ματιά στη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς αγώνες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από την κατοχή, τον Εμφύλιο, μέχρι και τη δικτατορία των Συνταγματαρχών.

2 Σκηνή από τα «Κορίτσια της Βροχής»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Θερινός Κινηματογράφος «Λαΐς»

  • 20.15 Χαιρετισμοί / Μαρία Κομνηνού (Γενική Γραμματέας ΔΣ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος/ Αν. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και εκπρόσωπος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών
  • 20:30 Τα Κορίτσια της Βροχής (2011, 120΄) / Θα ακολουθήσει συζήτηση για το έργο της Αλίντας Δημητρίου με τους Μαρία Παραδείση (Ιστορικός Κινηματογράφου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Θάνο Αναστόπουλο (Σκηνοθέτη), Πόλυ Σαββινίδου (Αρχιτέκτονα), ενώ θα ακολουθήσει και Q & A με το κοινό.

Αίθουσα Α

  • 20.00 Πουλιά στο Βάλτο (2007, 105')
  • 22.00 Η Ζωή στους Βράχους (2009, 98')

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Flix η Αλίντα Δημητρίου με αφορμή την έξοδο στους κινηματογράφους της ταινίας «Τα Κορίτσια της Βροχής».