Industry

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών για την ΕΡΤ

στα 10

Υπογεγραμμένη από τον επίτιμο πρόεδρό της, τον σερ Αλαν Πάρκερ και μερικούς από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Flix Team
H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών για την ΕΡΤ

Με την Ευρώπη σύσσωμη να αντιδρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της, σειρά στις ανακοινώσεις συμπαράστασης έχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 39 σωματεία σκηνοθετών τηλεόρασης και κινηματογράφου από 29 χώρες της Ευρώπης και ο οποίος εκπροσωπεί την ανεξάρτητη φωνή περίπου 20.000 Ευρωπαίων δημιουργών.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών (FERA - Federation of European Directors):

«Ολες οι δημοκρατίες έχουν ανάγκη την πολυφωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης αν θέλουν να επιβιώσουν και η Ελλάδα, η μητέρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας δεν αποτελεί εξάιρεση. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα χρειάζεται τη δημόσια τηλεόραση περισσότερο από ποτέ, αν πρόκεται να υπάρξει συναίνεση και ελπίδα.

Ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα στη συνέχεια της ενημέρωσης, της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής κουλτούρας που μια ΕΡΤ σε λειτουργία μπορεί να προσφέρει. Οι κινηματογραφιστές δεν πρέπει να εμποδίζονται με αυταρχικό τρόπο να κάνουν ταινίες και εκπομπές. Ο πολιτισμός και η ελευθερία του λόγου δεν είναι προαιρετικά: χωρίς αυτά η δημοκρατία θα σβήσει .

Μπορεί η μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ να είναι αναγκαία, αλλά το να κλείσει είναι ένα επικίνδυνο και καταστροφικό βήμα προς τον αυταρχισμό. Οι Ευρωπαίοι σκηνοθετες, μέσω της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Σκηνοθετών, απαιτούν από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές και όλους τους καλόπιστους ανθρώπους για να φέρουν ξανά στη ζωή ένα δημόσιο αγαθό χωρίς καθυστέρηση.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν ως επίτιμος πρόεδρος ο Σερ Αλαν Πάρκερ και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που αποτελείται από τους Μάρκο Μπελόκιο, Κλερ Ντενί, Ανιέσκα Χόλαντ, Νιλ Τζόρντα και Ιστβαν Ζάμπο.

Διαβάστε περισσότερα:

Tags: ΕΡΤ