Φεστιβάλ / Βραβεία

H Αριάν Λαμπέντ, μούσα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογραφου του Μπορντό

στα 10

Με το πρόσωπο της στην επίσημη αφίσα του, τρεις ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμά του και ένα βίντεο - τρέιλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Μπορντό είναι όλο... Αριάν Λαμπέντ.

H Αριάν Λαμπέντ, μούσα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογραφου του Μπορντό

Επίσημη καλεσμένη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Μπορντό, η Αριάν Λαμπέντ δεν βρίσκεται μόνο αυτές τις μέρες στη γαλλική πόλη για να παραστεί στις προβολές του «Κυνόδοντα», των «Αλπεων» και του «Attenberg» (βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας) που αποτελούν και το focus της διοργάνωσης στο ελληνικό σινεμά.

Η Αριάν Λαμπέντ είναι κάτι σαν μούσα της δεύτερης χρονιάς του Φεστιβάλ, αφού υπήρξε προσωπική επιλογή των διοργανωτών για να κοσμήσει την αφίσα και το τρέιλερ του, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον οπτικοακουστικό παιχνίδι γυναικείας ορμής και ανεξαρτησίας.

2

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Μπορντό αρχίζει, στη δεύτερη διοργάνωση του που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, να αποκτά έδαφος ως ένα μικρό μεν, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον βήμα για το παγκόσμιο ανεξάρτητο σινεμά, φέτος με ακόμη μια εκλεκτική νεανική επιλογή για το διαγωνιστικό του τμήμα, αφιέρωμα στον Ρομάν Πολάνσκι και ένα τμήμα γνωριμίας με τον Ιάπωνα Κατσούγια Τομίτα και μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στον Εϊμπελ Φεράρα και τον Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του Φεστιβάλ, με την Αριάν Λαμπέντ και την Λένα Μπαπτ σε σκηνοθεσία του Σελίμ Μπεντούν:

Διαβάστε ακόμη: