Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μίνωα Νικολακάκη και η νέα μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου ετοιμάζονται για Τορόντο.

Flix Team
Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Δύο ελληνικές ταινίες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος από τις 5 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Αυτές είναι η νέα νέα του μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου «Route-3» στο τμήμα Short Cuts και το «Entwined» του Μίνωα Νικολακάκη που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Discovery.

Μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Λοκάρνο, η νεά μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Nimic» θα διαγωνιστεί κι αυτή στο τμήμα Short Cuts, ενώ με ελληνική συμπαραγωγή θα προβληθεί στο τμήμα Contemporary World Cinema το «The Father» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.


«Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο βαγόνι του τραμ στη Γραμμή-3, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στο κέντρο του Σαράγιεβο, η μεσήλικη κυρία με το λεοπάρ φόρεμα κερνάει τους επιβάτες φέτες ζουμερού πορτοκαλιού. Μια φέτα είναι το μόνο που συνδέει την Νάντια, την πριγκίπισσα με το ροζ χιτζάμπ, τον Λούκα, τον παρθένο αλάνι έφηβο και τόσους άλλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, επιβάτες της γραμμής. Oλους, εκτός από ένα ντροπαλό, πλην καυλωμένο, έφηβο με το όνομα Αμάρ.


«Entwined» του Μίνωα Νικολακάκη

To «Entwined», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μίνωα Νικολακάκη, σε σενάριο του ίδιου και σε συνεργασια με τον Τζον ντε Χόλαντ, αφηγείται την ιστορία ενός γιατρού ο οποίος μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σα φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το μοναδικό, παράδοξο τρόπο για να την σώσει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Entwined».


«Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου

Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους. Το «Nimic» είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη... Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Nimic» και δείτε εδώ το τρέιλερ.

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο διεξάγεται φέτος από τις 5 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.