Industry

Ο ΣΑΠΟΕ υποστηρίζει το σχέδιο του Υπ.Πο. για προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα

στα 10

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων επικυρώνει και επίσημα την προσπάθεια του Υπ.Πο. να προσελκύσει ξένες παραγωγές στη χώρα μας.

Ο ΣΑΠΟΕ υποστηρίζει το σχέδιο του Υπ.Πο. για προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα

Ηδη από τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει κίνητρα τέτοια, ώστε περισσότερες ξένες παραγωγές να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα (διαβάστε περισσότερα), προσφέροντας έσοδα, δυνατότητες εργασίας και προβολή όχι μόνο της χώρας, αλλά και των επαγγελματιών της στο εξωτερικό. Και μπορεί η Υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου να επισκέφθηκε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τις δυο τελευταίες μέρες του, χωρίς ν’ αναφερθεί ούτε στο ελάχιστο στο πιο «εσωτερικό» πρόβλημα του ποιος θα είναι ο επόμενος Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ώστε να ξεκαθαρίσει το βαρύ τοπίο, με το που επέστρεψε, όμως, ενημέρωσε ότι το σχέδιο για την προσέλκυση ξένων παραγωγών είναι έτοιμο να προχωρήσει. Σ’ αυτήν την πρωτοβουλία, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (ΣΑΠΟΕ), τίθεται υπέρμαχος, τονίζοντας ότι «ζούμε σε μία χώρα που μας δίνει περισσότερες αφορμές παραπόνων από όσες θα θέλαμε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραβλέπουμε την ανάδειξη των πρωτοβουλιών εκείνων που διευκολύνουν τη δουλειά μας και μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές.» Διαβάστε αυτούσια την ανοιχτή επιστολή του ΣΑΠΟΕ παρακάτω.


Πρωτοβουλία Κινήτρων στον Κινηματογράφο

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υφυπουργού κας Γκερέκου για την δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου επενδύσεων στον κινηματογράφο. Τα ανταγωνιστικά κίνητρα για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στη χώρα μας με ταυτόχρονη απλοποίηση διαδικασιών έκδοσης αδειών κινηματογράφησης -πάγιο αίτημα του κλάδου μας- θα συνεισφέρουν ιδιαίτερα για την ανάδειξη των παραγωγικών μας δυνάμεων στον οπτικοακουστικό τομέα. Το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο θα λειτουργήσει ως ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη προσπορίζοντας πολλαπλά οφέλη στον πολιτισμό, τον τουρισμό και στην οικονομία.

Με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε την "εικόνα" της χώρας μας για να τη φέρουμε στο προσκήνιο της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας.