Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελλάδα: Αλλη μια φορά, με συναίσθημα

στα 10

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης φιλοξενεί ένα από τα ομορφότερα αφιερώματα στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά - και με τον συγκινητικότερο τίτλο.

Ελλάδα: Αλλη μια φορά, με συναίσθημα
«Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα

«Ενας φιλόσοφος έγραψε κάποτε ότι "Μόνο ό,τι είναι νεκρό μπορεί να γίνει απόλυτα κατανοητό.» Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη σκηνή από το "Βλέμμα του Οδυσσέα" του Αγγελόπουλου, η κραυγή του Θανάση Βέγγου αντιλαλεί πάνω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα: "Η Ελλάδα πεθαίνει!" Αυτό ήταν το 1995 και πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αλλά η Ελλάδα δεν έχει πεθάνει ακόμα. Ας ελπίζουμε ότι δε θα γίνει ποτέ απόλυτα κατανοητή.»

boy eating 607 «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»

Ετσι ξεκινά το σημείωμά του στον κατάλογο του φετινού, 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης, ο Βασίλης Μπουρίκας, υπεύθυνος για την επιλογή των ταινιών που συγκροτούν το αφιέρωμα «Ελλάδα: Αλλη μια Φορά με Συναίσθημα». Αυτό το Ειδικό Πρόγραμμα έχει σκοπό να παρουσιάσει το ελληνικό σινεμά της τελευταίας 10ετίας, αλλά και να επισημάνει ελληνικές ταινίες που ίσως δεν έλαβαν την προσοχή που τους άξιζε στην πρώτη τους φεστιβαλική βόλτα.

Διαβάστε ακόμη: To 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αφίσα –και αφιερώματα

Το Μικρό Ψάρι «Μικρό Ψάρι»

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης είναι οι παρακάτω:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βιέννης θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα στο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: