Buzz

Great balls of fire: To «Top Gun» σε επετειακές 3D προβολές!

στα 10

Σε ΙΜΑΧ οθόνες και σε 3D θα προβληθεί για περιορισμένο αριθμό ημερών το «Top Gun» του Τόνι Σκοτ. Αν έχετε μεγαλώσει στα 80ς και διαβάζοντας αυτή την είδηση δεν σκιρτήσατε λίγο... you've lost that loving feeling!

Great balls of fire: To «Top Gun» σε επετειακές 3D προβολές!

Η διάσημη και κλασική πλέον ταινία του 1986 του Τόνι Σκοτ, επεξεργάστηκε και μετατράπηκε σε 3D από την εταιρία Legend3D (μάλιστα η διαδικασία έγινε όσο ακόμα ζούσε ο Σκοτ και κάτω από τη στενή του επίβλεψη) ώστε να κυκλοφορήσει σε ΙΜΑΧ αίθουσες σε επετειακές προβολές.

Αφορμή είναι η κυκλοφορία της σε Blu-ray στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα όμως με επίσημη ανακοίνωση της Paramount, από τις 8 Φεβρουαρίου και για 6 μόνο μέρες, περιορισμένος αριθμός ΙΜΑΧ αιθουσών θα προβάλει το re-release της σε 3D.

Η Legend3D δούλεψε πάνω σε high resolution αρνητικό φιλμ, το οποίο σκανάρισε και επεξεργάστηκε καρέ καρέ σε μία διαδικασία που κράτησε πάνω από χρόνο.

Δυστυχώς ο τραγικός θάνατος του Σκοτ έβαλε τέρμα τόσο στη δική του παρεμβολή, στην ευκαιρία του να απολαύσει τους καρπούς όλης της ιδέας και προσπάθειάς του, αλλά και στα πλάνα του να γυρίσει το sequel του «Top Gun» κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι το 1986, η ταινία παραγωγής Τζέρι Μπρουκχάιμερ είχε συγκεντρώσει 350 εκ δολάρια (για τις τότε εποχές ρεκόρ!) στα box office και είχε προκαλέσει επιδημία ανάμεσα στους νέους: από το απλό δερμάτινο μπουφάν με τα οικόσημα που έγινε παγκόσμια μόδα, μέχρι να υπάρχουν γραφεία στρατολόγησης έξω από τους κινηματογράφους για τους νεαρούς που ήθελαν ξαφνικά να γίνουν αεροπόροι.

Και επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε IMAX, θυμηθείτε το πιο «επίκνδυνο φιλμ του 1986» στο τρέιλερ παρακάτω: