Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2019: «Ο Yorgos είναι αυθεντικός auteur» κι όλα όσα είπαν οι νικητές backstage

στα 10

O Αλφόνσο Κουαρόν ορκίζεται στο Netflix. Η Ολίβια Κόλμαν αποκαλύπτει ότι ο Λάνθιμος δεν χαμογελά ποτέ στο γύρισμα. Η ομάδα του «Bohemian Rhapsody», όχι, δε θα μιλήσει για τον Μπράιαν Σίνγκερ. Αυτά και πολλά ακόμα μάθαμε από τις συνεντεύξεις των νικητών στο green room. Δείτε τα βίντεο!

Χρυσές Σφαίρες 2019: «Ο Yorgos είναι αυθεντικός auteur» κι όλα όσα είπαν οι νικητές backstage

Είχαν μόνο 2-3 λεπτά στη σκηνή για να ευχαριστήσουν όσους έπρεπε να ευχαριστήσουν, αλλά οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών 2019 είχαν ακόμα μία ευκαιρία να μάς αποκαλύψουν την εμπειρία, τα μαθήματα και όσα θα κουβαλούν για πάντα στις αποσκευές τους από τη βραβευμένη τους ταινία. Τις 10λεπτες συνεντεύξεις που δίνουν backstage, με το που φεύγουν με τη Χρυσή Σφαίρα στα χέρια τους.

Απολαύστε στα βίντεο που ακολουθούν λοιπόν τις πρώτες τους δηλώσεις. Ετσι όπως είναι ζεστοί, συγκινημένοι και ταραγμένοι, λένε μερικές μεγάλες αλήθειες.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Ο Αλφόνσο Κουαρόν εξηγεί γιατί ευγνωμονεί το Netflix

«Τους πήγα μία προσωπική ταινία – ένα μεξικανικό δράμα, γυρισμένο στα ισπανικά και ασπρόμαυρο. Και ποτέ αυτό δεν έγινε θέμα. Ποτέ! Ετσι καταφέραμε και προσέξαμε την ουσία της ταινίας, την καρδιά της ιστορίας. Με εμπιστεύτηκαν.»


Ερώτηση στο πάνελ του «Bohemian Rhapsody»: γιατί δεν αναφερθήκατε στον Μπράιαν Σίνγκερ;

«Δε θέλουμε να μιλήσουμε για αυτό απόψε. Καλή ερώτηση, αλλά όχι. Είμαστε εδώ για τον Φρέντι Μέρκιουρι. Μόνο για αυτόν.»


Lady Gaga για το «Shallow»

«Τον αγαπώ (Μπράντλεϊ Κούπερ) και γιατί πίστεψε σε αυτό το τραγούδι. Γιατί δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς εμπορικό, mainstream. Είναι κόντρα στα ποπ τραγούδια. Κι ότι άγγιξε τον κόσμο, λέει πάρα πολλά...»

Κι όσο για ποιος αποφάσιζε στο στούντιο... «Η Lady Gaga είναι ο master chef. Εμείς κρατάμε το σέλερι και λέμε “να βάλουμε και λίγο από αυτό;”. Εκείνη αποφασίζει!»


“O Yorgos, είναι ιδιοφυΐα, αλλά δε χαμογελά ποτέ” – η Ολίβια Κόλμαν ένιωθε ανασφάλεια στα γυρίσματα του Favourite

«Είναι υπέροχος. Αλλά δε χαμογελά ποτέ ανάμεσα στις λήψεις και δεν ξέρεις πώς τα έχεις πάει. Με τον καιρό έμαθα ότι μπορεί να σου κάνει ένα μικρό thumbs up. Είναι υπέροχος. Ενας σκηνοθέτης που σε στηρίζει. Κι όταν σε στηρίζουν, δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου...»

«Είναι ένας πραγματικός auteur, όταν μιλά κανείς για αυτόν η λέξη “ιδιοφυΐα” έρχεται πρώτη στο μυαλό»

Κι όταν μία δημοσιογράφος τη ρώτησε για ρόλους που γράφονται για μεγαλύτερες γυναίκες, η Ολίβια τής τη λέει με στιλ:

«Με είπες “μεγάλη γυναίκα;”. Τι; Κι εσύ είσαι 51; Fuck, την έβαψα τότε. Πρέπει να μετακομίσω στην Αμερική γιατί όλες δείχνετε τόσο υπέροχες – δε μεγαλώνετε ποτέ...»


Η Γκλεν Κλόουζ ομολογεί ότι δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ μία τέτοια “Σύζυγο”

«Ανησυχούσα ότι οι γυναίκες στο κοινό θα ούρλιαζαν: “Γιατί δεν τον χωρίζεις; Χώρισέ τον επιτέλους”. Αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάντα πιο σύνθετες...»


Ο Μαχερσάλα Αλί κερδίζει Χρυσή Σφαίρα για το «Πράσινο Βιβλίο», ενώ η οικογένεια του Δρ. Ντον Σέρλεϊ έχει αποκηρύξει την ταινία

Η δύσκολη ερώτηση στον Αλί, έπεσε backstage, αλλά κι εκείνος απέδειξε ότι έχει αυτοπεποίθηση, ευγένεια και στιλ:

«Ολους τους ρόλους τούς προσεγγίζω με τον ίδιο τρόπο. Φροντίζω να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου. Μόνο για αυτήν είμαι υπεύθυνος. Δεν μπορώ να ανησυχώ για πράγματα που δεν έχω έλεγχο. Εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένεια του Δρ. Ντον Σέρλεϊ...»


Η Σάντρα Ο αναφωνεί: «Είναι η πιο ευτυχισμένη νύχτα της ζωής μου»

«Ημουν τόσο αγχωμένη με την παρουσίαση, που ειλικρινά δεν είχα δώσει δεύτερη σκέψη στην υποψηφιότητά μου. Οπότε, η χαρά ήρθε ξαφνικά και ήταν μεγάλη. Δεν ξέρω τι να σας πω. Από τη μία ότι ήμουν η πρώτη μη-λευκή γυναίκα που παρουσίασε τις Χρυσές Σφαίρες είχε μία βαρύτητα που την ένιωσα. Από την άλλη, ένα ακόμα βραβείο με τους γονείς μου στο δωμάτιο... ξέρετε για κόρη ασιατών, το να κάνει περήφανους τους γονείς της είναι μεγάλο πράγμα!Είναι η πιο ευτυχισμένη νύχτα της ζωής μου»


Πατρίτσια Αρκέτ για το F-Bomb που πέταξε στο λόγο της

«Το ξέρω, το ξέρω. Συγγνώμη, χίλια συγγνώμη. Δεν μπορείτε να μου πάρετε πίσω το βραβείο, όμως, έτσι δεν είναι;» (γέλια)


Ρίτσαρντ Μάντεν για το τι σημαίνει ένα βραβείο

«Νομίζω ότι μετά από 20 χρόνια που δουλεύω ως ηθοποιός, μετά από 20 χρόνια ανασφάλειας, θα το χρησιμοποιήσω ως εργαλείο αυτογνωσίας: να πιστέψω επιτέλους στον εαυτό μου, γιατί να – κάποιοι άλλοι πίστεψαν!»


Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες: