Industry

Τα βραβεία του εργαστήριου «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη Media

στα 10

Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο σεναρίου ταινιών μικρού μήκους «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες», στο πλαίσιο του οποίου δώθηκαν τρία βραβεία και τρεις εύφημες μνείες

Flix Team
Τα βραβεία του εργαστήριου «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη Media

Το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες», σε διοργάνωση του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη Media και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Η πρώτη φάση του εργαστηρίου κράτησε έξι ημέρες (17-22/10) και συμμετείχαν 18 επιλεγμένα project ταινιών μικρού μήκους.

Διαβάστε ακόμη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Εργαστήριο Σεναρίου «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» από το ΕΚΚ

Οι εισηγητές του προγράμματος Srdjan Dragojevic, Ognjen Svilicic και Csaba Bollok ανέλαβαν το ρόλο του μέντορα, δουλεύοντας μαζί με τους 23 συμμετέχοντες, σε ομάδες. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα 18 project τους, παρουσία των τριών εισηγητών, παραγωγών και μελών του Ε.Κ.Κ., ενώ ακολούθησε ειδική εκδήλωση ανακοίνωσης των 3 μεγάλων βραβείων.

Οι βραβευμένοι συμμετέχοντες είναι:

  1. Κράββαρης Παναγιώτης - «Marie»
  2. Πάνικ Ελίνα - «Άννα & Φαίδρα»
  3. Χαραμής Παναγιώτης - «Αβανος»

Τα τρία βραβευμένα σενάρια θα χρηματοδοτηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους του Ε.Κ.Κ. Επιπλέον, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετέχουν σε κάποιο ευρωπαϊκό pitching forum, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Σχέδια μικρών και μεγάλου μήκους ταινιών σε ανάπτυξη ενισχύονται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Μεγάλες Ιδέες Μικρές Ιστορίες Από αριστερά: Φώτης Ζαμπετάκης, Κων/νος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Κράββαρης, Ζήσης Κοκκινίδης & Ίων Παπασπύρου, Csaba Bollok, Ognjen Svilicic, Ηλέκτρα Βενάκη (Γενική Διευθύντρια Ε.Κ.Κ.), Ελίνα Πάνικ, Srdjan Dragojevic & Παναγιώτης Χαραμής.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, δώθηκαν και τρεις Εύφημες Μνείες στους:

  1. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος - «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος»
  2. Ζαμπετάκης Φώτης - «Ούρσος ο Ανίκητος»
  3. Παπασπύρου Ίων & Κοκκινίδης Ζήσης (Tokomburu) - »Διαστήματα»

Τα τρία αυτά σενάρια, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετέχουν σε κάποιο ευρωπαϊκό pitching forum, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής σε αυτό.

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με δύο ημερίδες, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Οι παραγωγοί Μαρία Δρανδάκη, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης μαζί με την Δέσποινα Μουζάκη, Πρόεδρος και Καθηγήτρια του Τμήματος Κιν/φου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και την Αννα Κασιμάτη, υπεύθυνη του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Media στην Ελλάδα, μίλησαν για θέματα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας παραγωγός αλλά και ένας νέος σκηνοθέτης και πως αυτές θα μπορούσαν να ξεπεραστούν.

Μεγάλες Ιδέες Μικρές Ιστορίες Από αριστερά: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Μαρία Δρανδάκη, Δέσποινα Μουζάκη, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Άννα Κασιμάτη.

Την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, ανέλαβε ο Σίντνεϊ Νέτερ, ένας σημαντικός εκπρόσωπος της αγοράς των ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος παρουσίασε τις νέες τάσεις και εξήγησε όλες τις δυνατότητες που μπορεί να έχει μία ταινία μικρού μήκους.

Το εργαστήριο «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα από μία σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που στόχο έχουν την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας και της βιομηχανίας, με διεθνείς όρους.

Μεγάλες Ιδέες Μικρές Ιστορίες

Διαβάστε και δείτε ακόμη