Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν πιστεύει ότι είναι πλέον πρωταγωνιστής

στα 10

Φωτογραφίζεται στο εξώφυλλο του Hollywood Reporter μαζί με το καστ του «Suburbicon» κι αποκαλύπτει γιατί δεν θέλει να περάσει ξανά μπροστά από την κάμερα...

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν πιστεύει ότι είναι πλέον πρωταγωνιστής

To Flix ήταν στην πρεμιέρα του «Suburbicon»στη Βενετία. Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζορτζ Κλούνεϊ, με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον και Τζούλιαν Μουρ, με φανερές επιρροές από το σύμπαν των αδελφών Κοέν και τα χιτσκοκικά μοτίβα του θρίλερ, σηματοδοτεί την επιστροφή του 56χρονου πίσω από την κάμερα - 4 χρόνια μετά το απογοητευτικό, «Μνημείων Ανδρες».

Διαβάστε την κριτική του Flix: Στο «Suburbicon» του Τζορτζ Κλούνεϊ όλα είναι λαμπερά, όμορφα, επιφανειακά

Στο τελευταίο τεύχος του «Hollywood Reporter»ο Κλούνεϊ έχει την τιμητική του: ποζάρει στο εξώφυλλο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του και μιλά για την καριέρα του, τη ζωή του ως πατέρας διδύμων, αλλά κι ως πολίτης στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης: γιατί δεν τον βλέπουμε συχνότερα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους;

George Clooney HR 607

«Οχι, δεν έχω παίξει σε ταινία εδώ και δύο χρόνια και δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να το ξανακάνω στο μέλλον. Σίγουρα, αν κάποιος μου έφερνε μία ταινία σαν την ''Ετυμηγορία'' του Λιούμετ, για παράδειγμα, θα άρπαζα την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αλλά δεν πρόκειται να λέω ναι σε όποια πρόταση, απλώς για να διατηρηθώ μπροστά από την κάμερα. Το έκανα για πάρα πολλά χρόνια, το έζησα στο φουλ. Οσο όμως μεγαλώνεις, οι χολιγουντιανοί ρόλοι παύουν να έχουν ενδιαφέρον. Δεν είμαι πια χολιγουντιανός πρωταγωνιστής. Κανείς δε θέλει να βλέπει εμένα να φιλάω το κορίτσι...»

Δείτε κι αυτό: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σ' ένα φόρο τιμής στις αγαπημένες του ταινίες

Πότε γνώρισε τον Τραμπ: «Χρόνια πριν, έτρωγα σ' ένα εστιατόριο στην Νέα Υόρκη και ήρθε στο τραπέζι μου και μιλήσαμε για λίγο. Ηταν η περίοδος που έπρεπε να εγχειριστώ στο λαιμό κι εκείνος προσφέρθηκε να μου δώσει του τηλέφωνο ενός γιατρού. Επικοινώνησε μετά για να μου δώσει τη σύσταση αυτή. Μετά εμφανίστηκε στο σόου του Λάρι Κινγκ και είπε ότι είμαι πολύ κοντός. Eίμαι 1.81 - όχι ο πιο ψηλός ηθοποιός που υπάρχει, αλλά δεν είμαι και κοντός. Εσκασα στα γέλια!»

Θυμηθείτε τη γνώμη του Κλούνεϊ για τον Τραμπ: «Ο Τραμπ δε θα βγει Πρόεδρος. Δε θα επιτρέψουμε στο φόβο να πάρει τα ηνία» Τζορτζ Κλούνεϊ

George Clooney HR 607 1

Ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο αμάρτημα του Προέδρου Τραμπ «Το Σάρλοτσβιλ. Το ότι εξίσωσε τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Η διαφορά των διαδηλώσεων του Black Lives Matter (όσο κι αν και αυτές ξέφυγαν εκτός ορίου) με αυτές των ακροδεξιών και των νεοναζί είναι το μήνυμα με το οποίο κατεβαίνεις στους δρόμους. Τέλος. Το να ακούς από το στόμα του Προέδρου της Αμερικής ότι φταίνε και οι δύο εξίσου είναι εγκληματικό. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τους Ρεπουμπλικάνους, μερικοί από τους οποίους είναι και φίλοι μου, να ορθώνουν ανάστημα και να βάζουν ένα τέλος σε αυτόν τον τύπο. Αρκετά...»

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή του τώρα που έγινε πατέρας: «Το σπίτι μου έχει γεμίσει από τους χαρούμενους ήχους μωρών που κλαίνε. Πρέπει να με δείτε να αλλάζω πάνες, μπροστά σε κολλητούς φίλους που γελάνε. Κι έχουν δίκιο - τους δούλευα για χρόνια και τώρα τα λούζομαι. Είμαστε κουρασμένοι, κι εγώ και η Αμάλ, εκείνη περισσότερο, αυτό έχει αλλάξει. Αλλά είμαι πολύ καλός στο να αλλάζω πάνες κι εγώ. Ποιος θα μου το έλεγε λίγα χρόνια πριν...»

Διαβάστε περισσότερα: