Buzz

Δείτε πώς ο Γκάρι Ολντμαν μεταμορφώθηκε σε Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «Darkest Hour»

στα 10

Ενα βίντεο αποκαλύπτει την απαιτητική και πολύωρη διαδικασία του προσθετικού μακιγιάζ στο «Darkest Hour», που αποτελεί και το φαβορί για τη σχετική κατηγορία των Οσκαρ.

Δείτε πώς ο Γκάρι Ολντμαν μεταμορφώθηκε σε Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «Darkest Hour»

Μία εβδομάδα ακριβώς απομένει μέχρι την απονομή των φετινών Οσκαρ. Κι αν η κούρσα παραμένει μέχρι στιγμής αμφίρροπη για αρκετά από τα βραβεία, τουλάχιστον δύο κατηγορίες έχουν αδιαφιλονίκητα φαβορί.

«Η Πιο Σκοτεινή Ωρα» του Τζο Ράιτ μπορεί να μην ενθουσίασε συνολικά, έχει όμως σχεδόν σίγουρα δύο από τα αγαλματίδια της βραδιάς. Το ένα είναι φυσικά εκείνο του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Γκάρι Ολντμαν. Και το άλλο εκείνο του καλύτερου μακιγιάζ για τη σχεδόν εξωπραγματική δουλειά που μεταμόρφωσε τον ηθοποιό σε Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2018: Η μεγάλη στιγμή του Γκάρι Ολντμαν

Darkest Hour 607

Εγκέφαλος πίσω από αυτόν τον άθλο του προσθετικού μακιγιάζ είναι ο Ιάπωνας καλλιτέχνης και μακιγιέρ Καζουχίρο Τσούτζι, ο οποίος έχει δουλέψει σε ανάλογα απαιτητικές ταινίες όπως «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» του Τιμ Μπάρτον και «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» του Ντέιβιντ Φίντσερ, αλλά σε γενικές γραμμές είχε αποσυρθεί από το σινεμά εξαιτίας της τραυματικής εμπειρίας του με έναν όχι ακριβώς συνεργάσιμο Τιμ Κάρεϊ στα γυρίσματα του «How the Grinch Stole Christmas».

Ενα προσωπικό e-mail από τον Γκάρι Ολντμαν, όμως, κατάφερε να τον πείσει να επιστρέψει. Ο ηθοποιός, μάλιστα, έχει δηλώσει ότι αν ο Τσούτζι δεν αναλάμβανε τη δουλειά, ο ίδιος δεν θα δεχόταν να υποδυθεί τον ρόλο.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Τσούτζι και την ομάδα του εν δράσει, καθώς εξηγούν και περιγράφουν την πολύπλοκη δουλειά τους στην ταινία, και θα καταλάβετε γιατί ο Ολντμαν θεωρούσε τόσο απαραίτητη τη συμμετοχή του καλλιτέχνη στο φιλμ.


Διαβάστε ακόμη

The Darkest Hour 607


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ