Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Φύλλα Ενοχής» της Αθανασίας Μιχοπούλου

στα 10

Καθημερινά μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου όπου ξεκινάει το διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης στο Ε,Δ,Ω,, το Flix θα παρουσιάζει τα υποψήφια πρότζεκτς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υποστηρίξετε την παραγωγή τους.

Flix Team
Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Φύλλα Ενοχής» της Αθανασίας Μιχοπούλου

Το Σάββατο. 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, «Πάρε- Δώσε» στο E.Δ.Ω., που συνδιοργανώνουν το Groopio και το Flix, φέρνοντας το ελληνικό σινεμά πιο κοντά στην εποχή του crowdfunding ως το νέο θαυμαστό τρόπο να κάνεις ταινίες.

Για δύο ημέρες, νέοι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να στηρίξετε το πρότζεκτ τους, ενώ ένας από αυτούς θα αναδειχθεί νικητής του Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας στον λογαριασμό του όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από όλα τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν.

Μάθετε περισσότερα για το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης και όλα όσα θα συμβούν το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ε.Δ.Ω.

Από σήμερα και κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν στο «Πάρε - Δώσε» της 12ης και 13ης Οκτωβρίου. Σήμερα η Αθανασία Μιχοπούλου μας συστήνει τη μικρού μήκους ταινία «Φύλλα Ενοχής».

2

Σύνοψη

Ένα αγοράκι 8 χρονών καλείται σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου από τους συμμαθητές του. Οι γονείς του τον «υποχρεώνουν» να πάρει μαζί και την αδερφή του, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση. Φτάνοντας στο πάρκο όπου θα γίνει ο αγώνας, το κορίτσι σταματά για να παίξει με τα φύλλα, αρνούμενη να ακολουθήσει τον αδερφό της. Και εκείνος, βρίσκει την πιο “λογική” λύση, όπου και οι δύο πετυχαίνουν αυτό που θέλουν: εκείνος θα πάει στον αγώνα και εκείνη θα μείνει στο πάρκο να παίζει και να τον περιμένει. Έτσι μένει εκείνος στο τέλος να την περιμένει μία ζωή...

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Τα «Φύλλα Ενοχής» είναι μια ιστορία για μια στιγμή. Μια στιγμή που άλλαζει τη ζωή ενός ανθρώπου ανεπανόρθωτα. Μια στιγμή που έχει μείνει σταματημένη στον χρόνο. Παγωμένη...

Πώς μια στιγμή κατά τη διάρκεια ενός μουντού φθινοπωρινού απογεύματος μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή ενός παιδιού για πάντα;

Υπάρχουν στιγμές που αποφάσεις επιφανειακά ασήμαντες αποτελούν κομβικά σημεία για την πορεία της μετέπειτα ζωής μας. Επιπόλαιες πράξεις ή λανθασμένες επιλογές που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές. Τι γίνεται αν μια τέτοια απόφαση έχει ως βασικό πρωταγωνιστή και ηθικό αυτουργό ένα παιδί; Τιμωρία, ενοχή, συγχώρεση, γίνονται στοιχεία σύμφυτα πια με την εξέλιξη του ως ενήλικα. Το αίσθημα της ενοχής είναι βαρύ όταν η ειδεχθής πράξη γίνεται σε μία ηλικία που ο χαρακτήρας του ατόμου δεν έχει διαμορφωθεί και δεν έχει «καλουπωθεί» στα στερεότυπα και τα κλισέ της ωριμότητας ιδιαιτέρως όταν υπάρχει και ένα πιο αδύναμο μέλος στην οικογένεια με προβλήματα υγείας.

Η κινηματογραφική προσέγγιση του θέματος και της ταινίας είναι αυτή της ουδέτερης προσέγγισης του παρελθόντος, της καταγραφής ενός και μοναδικού συμβάντος, της απόφασης μιας στιγμής, που βαρύνει το παρόν του και καθορίζει το μέλλον του, οδηγώντας τον σε μια αέναη επανάληψή της.

Κεντρική είναι και η έννοια της ενοχής. Ο ήρωας δεν κάνει οικογένεια, παιδιά, φίλους. Η ενοχή του τον ωθεί να υποβάλλει τον εαυτό του σε μια αέναη αυτοτιμωρία. Το στίγμα του Κάιν μένει πάντα, ορίζει το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να προχωρήσει αγνοώντας το παρελθόν του; Το παρελθόν δεν είναι άραγε πάντα παρόν; Συγχωρούμε τον εαυτό μας και προχωράμε ή δεν ξεφεύγουμε ποτέ από το «αδίκημά» μας;

Λίγο πριν το τέλος... θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε και την ομάδα μας και να σας δώσουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, η ομάδα μας περιλαμβάνει τον Διευθυντή Φωτογραφίας Βαγγέλη Κουλίνο, την art director Μιμίκα Κάπουλα, την σκηνογράφο Αναστασία Δεκαβάλλα και στο μοντάζ τον Δημήτρη Γωνιωτάκη. Την μουσική της ταινίας θα συνθέσει ο Isaak De Martin. Η ταινία βρίσκεται σε διαδικασία προπαραγωγής, όπου δουλεύεται ταυτόχρονα το σενάριο, το casting των βασικών ρόλων και οι χώροι όπου θα διεξαχθεί η ταινία. Μέρος του storyboard έχει ολοκληρωθεί και δείγματα μπορείτε να βρείτε και στην καμπάνιά μας. Με την υποστήριξή σας θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κόστος του animation & των ειδικών εφέ, casting services (λόγω των ειδικών απαιτήσεων της ιστορίας),τις αμοιβές ηθοποιών & συνεργείου και τις ενοικιάσεις του ειδικού εξοπλισμού (steadicam, γερανός, κ.ά.).


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα «Φύλλα Ενοχης» και τη δημιουργό τους στην επίσημη σελίδα του στο Groopio.com.

Διαβάστε ακόμη: