Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Whack» της Σύνης Παππά

στα 10

Καθημερινά μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου όπου ξεκινάει το διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης στο Ε,Δ,Ω,, το Flix θα παρουσιάζει τα υποψήφια πρότζεκτς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υποστηρίξετε την παραγωγή τους.

Flix Team
Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Whack» της Σύνης Παππά

Το Σάββατο. 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, «Πάρε- Δώσε» στο E.Δ.Ω., που συνδιοργανώνουν το Groopio και το Flix, φέρνοντας το ελληνικό σινεμά πιο κοντά στην εποχή του crowdfunding ως το νέο θαυμαστό τρόπο να κάνεις ταινίες.

Για δύο ημέρες, νέοι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να στηρίξετε το πρότζεκτ τους, ενώ ένας από αυτούς θα αναδειχθεί νικητής του Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας στον λογαριασμό του όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από όλα τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν.

Μάθετε περισσότερα για το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης και όλα όσα θα συμβούν το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ε.Δ.Ω.

Από σήμερα και κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν στο «Πάρε - Δώσε» της 12ης και 13ης Οκτωβρίου. Σήμερα η Σύνη Παππά μας συστήνει τη μικρού μήκους ταινία «Whack».

2

Σύνοψη Ταινίας

Αθήνα 2027 οι άνθρωποι αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλο ενώ η αυτοκτονία διώκεται ως αποτρόπαιο έγκλημα. Η πολιτεία λαμβάνει δρακόντια μέτρα καταστολής, χωροθέτησης, μηχανισμών παρακολούθησης. Οι αυτόχειρες επιμένουν, παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν και να σταλούν ισόβια σε στρατόπεδα αναπαραγωγής. Ένας ασυγκρότητος αστικός σκουπιδότοπος όπου η φτώχεια, η αποξένωση και ο τρόμος μορφοποιούν την κοινωνική πραγματικότητα. Eικοσιτετράωρη υπαρξιακή περιπλάνηση στο σκηνικό μιας δυστοπικής μητρόπολης, όπου οι ήρωες προσπαθούν να εκπληρώσουν την ανάγκη τους για θάνατο .

Γιατί

Το σινεμά σαν ένα σύστημα πρωτίστως χωρικό κι έπειτα κειμενικό έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει τον χώρο της πόλης και των αστικών κοινωνιών. Να οπτικοποιεί την πόλη σαν μια θεαματική μνημειώδη ολότητα. Ο παραδειγματικός χώρος της πόλης είναι το μέρος που όλα συναντιούνται και εκδηλώνονται. Η Αθήνα - μια έντονη συχνά βίαιη μίξη των πραγματικοτήτων του πρώτου και του τρίτου κόσμου - αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό για την απεικόνηση μιας ιστορίας σχετικής με την "αξία της ανθρώπινης ζωής", σε περισσότερα από ένα επίπεδα. Η χαότικη δόμηση της πόλης, η ανωμαλία του οδικού δικτύου, η φτηνοτεχνία, ο τσιμεντώδης ορίζοντας, η έλλειψη βλάστισης, υποδομών πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι από τα χωρικά σημεία που εννοιοδοτούν τον σύχρονο χαρακτήρα της αποτυπώνοντας και ηθικά ποιοτικά χαρακτηρικά στον αστικό χώρο. Ποιες σχέσεις-συγκρούσεις διαμορφώνουν αυτό το χώρο; Ποιες ιδέες δημιουργούνται σε αυτόν ; Ποια η συνθήκη ζωής; Ποιες ανάγκες εκπληρώνονται; Πως ο νόμος οριοθετεί τον χώρο και την επιθυμία ;

Πως & Που

Η ταινία θα γυριστεί με ηθοποιούς σε φυσικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας και θα αποδωθεί ρεαλιστικά απεικονίζοντας την ιστορία της από απόσταση.Επιθυμούμε να κλείσουμε δρόμους, να στήσουμε γερανούς να τραβήξουμε την Αθήνα απο μεριές που θα ανα-συνθέσουν την γεωγραφία της, να βαλουμε φωτιές και να τις σβήσουμε. Αν σας άρεσε το "Μπραζίλ", το "Εσεις οι ζωντανοι" και το "Μπλέυντ Ρανερ". Αν οι ταινίες που αποθεώνουν την πόλη σας κάνουν να κατουριέστε από τη χαρά σας, η νεο πανκ φουτουριστικη αισθητική του WHACK μπορεί και να σας ενδιαφέρει.

Ποιοι

Ηθοποιοι: Άρης Μπαλής, Μαρία Σκουλά, Δήμητρα Βλαγκοπούλου,Κώστας Ξυκομηνός / Σκηνοθεσία -Σενάριο : Σύνη Παππά / Διεύθυνση Φωτογραφίας : Ολυμπία Μυτιληναίου / Φωτογράφος πλατό : Άννα Ταγκάλου / Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μυρτώ Καραπιπέρη / Οργάνωση Παραγωγής: Βαγγέλης Φακίνος /Παραγωγός : Στρατής Χατζηελενούδας / Παραγωγή : Margot Filmhouse / Μοντάζ : Παύλος Κοσμίδης

Διαβάστε περισσότερα για το «Whack» και ενισχύστε την προσπάθεια της δημιουργικής του ομάδας στην επίσημη σελίδα του στο Groopio.

Διαβάστε ακόμη: