Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά

στα 10

Καθημερινά μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου όπου ξεκινάει το διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης στο Ε,Δ,Ω,, το Flix θα παρουσιάζει τα υποψήφια πρότζεκτς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υποστηρίξετε την παραγωγή τους.

Flix Team
Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά

Το Σάββατο. 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, «Πάρε- Δώσε» στο E.Δ.Ω., που συνδιοργανώνουν το Groopio και το Flix, φέρνοντας το ελληνικό σινεμά πιο κοντά στην εποχή του crowdfunding ως το νέο θαυμαστό τρόπο να κάνεις ταινίες.

Για δύο ημέρες, νέοι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να στηρίξετε το πρότζεκτ τους, ενώ ένας από αυτούς θα αναδειχθεί νικητής του Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας στον λογαριασμό του όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από όλα τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν.

Μάθετε περισσότερα για το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης και όλα όσα θα συμβούν το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ε.Δ.Ω.

Από σήμερα και κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν στο «Πάρε - Δώσε» της 12ης και 13ης Οκτωβρίου. Σήμερα ο Χρήστος Πυθαράς μας συστήνει τη μεγάλου μήκους ταινία «Ευτυχία».

2

Σύνοψη

Μια κοπέλα, πιστεύοντας ότι ένας μυστηριώδης άντρας που φορά κόκκινο μπουφάν την παρακολουθεί, συγκρούεται με την πραγματικότητα.

Η Άννα είναι 27 χρονών. Χαμογέλα. Η Άννα έχει δουλειά. Θ' αργήσω, εννιά-πέντε. Η Άννα έχει σπίτι. Αϋπνία. Η Άννα έχει φίλους. Βαριέμαι. Την Άννα την αγαπάνε οι γονείς της. Άνοιξε. Ένας άντρας την παρακολουθεί. Μίλα μου. Μίλα μου. Η Άννα δεν κοιμάται. Καυλώνω. Η Άννα φοβάται. Κάποιος μετράει αντίστροφα. Η Άννα; Κι αυτή.

Ένα σκούντημα στο Facebook από ένα μυστηριώδες προφίλ, σε συνδυασμό με post-it που βρίσκει καθημερινά κολλημένα στην πόρτα της με νούμερα σε αντίστροφη μέτρηση, θα πυροδοτήσουν μια σειρά από γεγονότα και εξελίξεις, που θα κλονίσουν τη ψυχική της υγεία.

Η «Ευτυχία» είναι μια κωμικοτραγική ματιά στο κυνήγι της ευδαιμονίας μέσα από μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας,

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η ταινία εξελίσσεται σε δύο αφηγηματικά επίπεδα.

Ο κεντρικός αφηγηματικός άξονας που διατρέχει την ταινία είναι η απειλή που δέχεται η Άννα από τον μυστηριώδη άντρα με το κόκκινο μπουφάν.

Σε παράλληλη αφήγηση, παρακολουθούμε την ζωή της Άννας, τις σχέσεις της με την οικογένεια της, τις φίλες της, την δουλειά της και την ερωτική της ζωή και πώς όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογική της κατάσταση. Η προσωποκεντρική αφήγηση μέσα από την οποία απορρέουν οι βασικές θεματικές της ταινίας, δραματουργείται σε αργούς ρυθμούς που υφαίνουν σταδιακά τον ιστό μιας νεο-ρεαλιστικής ανθρώπινης κωμωδίας.

Η οικονομική ενίσχυση της ταινίας από τον κόσμο μέσω του groopio.gr και του Πάρε Δώσε, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πραγμάτωση της ταινίας καθώς θα μας βοηθήσει να έχουμε τις παραγωγικές αξίες που χρειάζεται η ταινία και θα κάνει την δημιουργική δουλειά μας ευκολότερη και πιο ποιοτική. Τα χρήματα θα διατεθούν σε σκηνογραφικές ανάγκες, μίνιμουμ αμοιβές συντελεστών, μακενιστικό και φωτιστικό εξοπλισμό και στο post production (μοντάζ, sound design, color correction, mixing, DCP).


Διαβάστε περισσότερα για την «Ευτυχία» στην επίσημη σελίδα της στο Groopio.com και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη: