Industry

Furious Τζορτζ Μίλερ: μηνύει την Warner Bros. για απλήρωτα χρέη (το prequel σε κίνδυνο;)

στα 10

Oχι, τα γυρίσματα του prequel του «Mad Max: The Wasteland» δεν έχουν ξεκινήσει. Κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης του είναι στα δικαστήρια με το στούντιο.

Furious Τζορτζ Μίλερ: μηνύει την Warner Bros. για απλήρωτα χρέη (το prequel σε κίνδυνο;)

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το «Μad Max: Ο Δρόμος της Οργής» ήταν ένα εμπορικό και καλλιτεχνικό blockbuster: 500 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο και 6 βραβεία Οσκαρ. Για αυτό κι όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για την επόμενη ταινία του franchise, όπου σύμφωνα με τον δημιουργό Τζορτζ Μίλερ θα ήταν το prequel, με (προσωρινό) όνομα «Mad Max: The Wasteland».

Διαβάστε περισσότερα: Το «Mad Max» κοιτά πίσω! Ξεκινά η παραγωγή του prequel με πρωταγωνίστρια τη Furiosa!

Mad Max Fury Road George Miller 607

Από ό,τι διαβάζουμε όμως ο Μίλερ έχει τραβήξει χειρόφρενο στις νταλίκες της παραγωγής: η εταιρία του, Kennedy Miller Mitchell, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του στούντιο της Warner Bros. γιατί, 3 χρόνια μετά, δεν τους έχουν ακόμα εξοφλήσει το μερίδιο τους από τα κέρδη της ταινίας.

«Για να το πούμε απλά: μας χρωστούν ακόμα κέρδη από μία ταινία στην οποία καταθέσαμε 10 χρόνια δουλειάς» εξηγεί ο συνεταίρος του Μίλερ, Νταγκ Μίτσελ στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Δείτε οπωσδήποτε κι αυτό: Tο «Mad Max: ο Δρόμος της Οργής» χωρίς τα ειδικά εφέ είναι ακόμα συγκλονιστικό

mad max 607

«Θα προτιμούσαμε να δουλέψουμε μαζί με την Warner Bros. στην επίλυση του θέματος, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο που αγνοούν τις υπενθυμίσεις μας και αδιαφορούν ως προς την εξόφληση του χρέους τους, καταφύγαμε στα δικαστήρια...»

Η επίσημη απάντηση της Warner Bros. ήταν μία πρόταση: «Διαφωνούμε με όσα μας κατηγορούν».

Και οι μεγάλοι έχουν χρέη λοιπόν. Κι αυτό βγαίνει και στον κόσμο: θα περιμένουμε πολύ να δούμε τη Φουριόζα και τον Μαξ ξανά σε φρενήρεις σινεμασκόπ περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα: