Buzz

«For the Love of Spock»: συγκινητικό τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ-φόρο τιμής στον Λέoναρντ Νίμοϊ

στα 10

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο γιος του Λέοναρντ Νίμοϊ, Ανταμ, αναλαμβάνει να μας συστήσει τον ηθοποιό και τον άνθρωπο πίσω από τον αξέχαστο κύριο Σποκ.

«For the Love of Spock»: συγκινητικό τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ-φόρο τιμής στον Λέoναρντ Νίμοϊ

Τον Νοέμβριο του 2014, ο γιος του Λέοναρντ Νίμοϊ, Ανταμ, προσέγγισε τον πατέρα του, τον θρυλικό Mr. Spock του «Star Trek», με την πρόθεση να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την επέτειο των 50 χρόνων από τη δημιουργία της πρωτότυπης, εμβληματικής τηλεοπτικής σειράς του 1966. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτούς.

Επειτα από μόλις μερικούς μήνες προετοιμασίας, ο θάνατος του Λέοναρντ Νίμοϊ τον Φεβρουάριο του 2015, σε ηλικία 83 ετών, θα μετέτρεπε την ταινία σε κάτι πολύ διαφορετικό. Και πολύ πιο προσωπικό...

Σιγά σιγά το «For the Love of Spock» έγινε μια ταινία όχι μονάχα για έναν θρυλικό, αξέχαστο χαρακτήρα που στιγμάτισε την καριέρα του Νίμοϊ και τον στιβαρό ηθοποιό που τον υποδύθηκε μοναδικά σημαδεύοντας για πάντα το σύμπαν του «Star Trek» και το τηλεοπτικό κοινό της εποχής – και όχι μόνο, αλλά και για την ενίοτε δύσκολη σχέση ανάμεσα σε έναν γιο και τον πατέρα του που μετατρεπόταν σταδιακά σε είδωλο της ποπ κουλτούρας.

Διαβάστε ακόμη: Καμία ελπίδα για τον κόσμο χωρίς τον Λέοναρντ - Μr. Spock - Νιμόι στη ζωή!

Spock 607

«Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς ήταν να ζω με τον Σποκ, και για το μεγαλύτερο μέρος εκείνης της περιόδου θα ερχόταν σπίτι τη νύχτα, θα έτρωγε το δείπνο του, θα αποστήθιζε τις ατάκες του, και μετά απλά θα πήγαινε για ύπνο», περιγράφει ο Ανταμ Νίμοϊ, αποκαλύπτοντας άθελα του την καθημερινότητα πολλών παιδιών διάσημων σταρ.

Το «For the Love of Spock» ανατρέχει στην προσωπική ζωή και τη σχέση των δύο αντρών, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη δημιουργία, την εξέλιξη και τον αντίκτυπο του χαρακτήρα του Σποκ, και περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό, καθώς και πολυάριθμες συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του Λέοναρντ Νίμοϊ, όπως ο Κάπτεν Κερκ της πρωτότυπης σειράς, Γουίλιαμ Σάτνερ, και ο Τζορτζ Τακέι, απλούς θαυμαστές, αλλά και βασικούς συντελεστές του πρόσφατου reboot όπως ο υπεύθυνος για την αναβίωση του «Star Trek», Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, ο διάδοχος του Σποκ, Ζάκαρι Κουίντο, και άλλοι ηθοποιοί όπως οι Κρις Πάιν, Καρλ Ερμπαν, Ζόε Σαλντάνα και Σάιμον Πεγκ.

Ενας «φόρος τιμής στον πατέρα μου και στον Σποκ», όπως περιγράφει την ταινία ο Ανταμ Νίμοϊ, το ντοκιμαντέρ φανταζόμαστε ότι θα επεκταθεί και στις άλλες δραστηριότητες του πολυαγαπημένου ηθοποιού, όπως τη σκηνοθετική του καριέρα (σκηνοθέτησε δύο από τις ταινίες Σταρ Τρεκ), αλλά και λιγότερες γνωστές πτυχές της ζωής και της καριέρας του, όπως την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, τη συγγραφή, την ποίηση και το τραγούδι.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 9 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο για τα 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του «Star Trek» στους τηλεοπτικούς δέκτες, τον Σεπτέμβριο του 1966.

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε το τρέιλερ, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει τα μάτια πολλών trekkies να βουρκώσουν από συγκίνηση.


Διαβάστε ακόμη

For the Love of Spock poster 607