Buzz

To Χόλιγουντ, ο Λευκός Οίκος, η NASA και οι γαλαξίες αποχαιρετούν τον Mr. Spock

στα 10

Ο θάνατος του Λέοναρντ Νιμόι απέδειξε πως ο Mr. Spock δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της ιστορίας της επιστημονικής φαντασίας αλλά και ένας άνθρωπος που ενέπνευσε ολόκληρες γενιές στο διαγαλαξιακό ταξίδι τους στη ζωή.

To Χόλιγουντ, ο Λευκός Οίκος, η NASA και οι γαλαξίες αποχαιρετούν τον Mr. Spock

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Λέοναρντ Νιμόι, το ιντερνετ ζει στους ρυθμούς του «Star Trek». Ολόκληρες δεκαετίες μιας μυθολογίας που δεν σταμάτησε ποτέ να γιγαντώνεται κόντρα στις προβλέψεις, αναβιώνουν ξανά μέσα από μνήμες, ατάκες, εικόνες και αφιερώματα στον εμβληματικό Mr. Spock που εγκατέλειψε αυτόν τον κόσμο για να μπει στη τροχιά ενός διαγαλαξιακού ταξιδιού που θα τον κρατά για πάντα αθάνατο.

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο Κάπτεν Κερκ του αυθεντικού «Star Trek» εξέφρασε πρώτος στο λογαριασμό του στο Twitter την αιώνια πίστη του στον Λέοναρντ Νιμόι, ενώ από τον Πάτρικ Στίουαρτ μέχρι τον Ζάκαρι Κουίντο που υποδύθηκε τον Mr. Spock στο reboot του κινηματογραφικού «Star Trek», φίλοι και θαυμαστές του φλεγματικού ποιητή και ηθοποιού αφιέρωσαν στον ήρωα που αγάπησαν.

Διαβάστε ακόμη: Καμία ελπίδα για τον κόσμο χωρίς τον Λέοναρντ - Μr. Spock - Νιμόι στη ζωή!

Σε επίσημη δήλωσή του ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρέτησε και αυτός τον Λέοναρντ Νιμόι:

«Πολύ πριν το να είσαι nerd γίνει cool, υπήρχε ο Λέοναρντ Νιμόι. Ο Λέοναρντ ήταν ένας αιώνιος εραστής των τεχνών και των ανθρώπων, υποστηρικτής των επιστημών, γενναιόδωρος με το ταλέντο και το χρόνο του. Και φυσικά, ο Λέοναρντ ήταν ο Σποκ. Cool, λογικός, με μεγάλα αυτιά και σοφός, το κέντρο του οπτιμιστικού οράματος του "Star Trek" για το μέλλον. Αγαπούσα τον Σποκ. Το 2007 είχα την τύχη να γνωρίσω τον Λέοναρντ προσωπικά. Ηταν λογικό να τον χαιρετήσω με τον χαιρετισμό των Vulcan, το οικουμενικό σύνθημα του "Long Live and Prosper". Και μετά από 83 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη - και τις επισκέψεις του σε πολλούς άλλου - είναι καθρό πως ο Λέοναρντ Νιμόι έκανε ακριβώς αυτό. Η Μισέλ και εγώ είμαστε ένα με την οικογένεια, τους φίλους και τους αμέτρητους θαυμαστές του που τους λείπει τόσο πολύ σήμερα.»

H NASA πόσταρε στο λογαριασμο΄της στο Twitter μια φωτογραφία από την επίσκεψη του καστ του «Star Trek» στα αρχηγεία της το 1976, ενώ το δικό του αντίο είπε και ο αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ:

To αφιέρωμα των New York Times ξεφυλλίζει το μεγάλο βιβλίο της ζωής του Λέοναρντ Νιμόι. Δείτε το εδώ:


Διαβάστε ακόμη: