Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the ring 607

Σήμα Κινδύνου (The Ring) του Γκορ Βερμπίνσκι

Μία νεαρή δημοσιογράφος ανακαλύπτει μετά τον ύποπτο θάνατο της ανιψιάς της μια περίεργη βιντεοκασέτα, που υποτίθεται πως σκοτώνει όποιον τη βλέπει έπειτα από επτά ημέρες. Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για φάρσα, όμως η περιέργειά της την ωθεί να αναζητήσει τη λύση του μυστηρίου. Σύντομα θα βρεθεί μέσα σε έναν αλλόκοτο εφιαλτικό κόσμο, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκάι.

Comrade Drakulitch

Σύντροφος Δράκουλιτς (Comrade Drakulitch) του Μαρκ Μπότζαρ

Το ψυχροπολεμικό θρίλερ ενώνεται με τη μυθολογία των βαμπίρ, σε μια απολαυστική και θεότρελη σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών, όπου ο εχθρός δαγκώνει και τα σύγχρονα όπλα αντικαθίστανται με σκόρδα. Στην Ουγγαρία της δεκαετίας του ‘70, ο σύντροφος Φαμπιάν, ήρωας της επανάστασης στην Κούβα,έρχεται στη χώρα για να προωθήσει καμπάνια αποστολής αίματος στο Βιετνάμ. Όμως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον θεωρητικά βετεράνο σύντροφο: μοιάζει με τριαντάρη, δείχνει cool και οδηγεί μια φοβερή Mustang. Ενα νεαρό ζευγάρι της μυστικής αστυνομίας αναλαμβάνει να τον παρακολουθεί και μπλέκει τα προβλήματα της σχέσης του με το μυστικό της νεότητας του Φαμπιάν.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Favourite 607

Η Ευνοούμενη (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας;

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Συμφωνεί και η Ακαδημία: 10 οσκαρικές υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες αυτή για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2.

Inception 607

Inception του Κρίστοφερ Νόλαν

Σ' ένα απροσδιόριστο μέλλον, η επιχειρηματική κατασκοπία παίζεται σε άλλα επίπεδα. Επιχειρήσεις προσλαμβάνουν συμμορίες για να κλέψουν την επόμενη ιδέα από... το υποσυνείδητό των ανταγωνιστών τους. Τα μέλη της συμμορίας, οι λεγόμενοι «Εξαγωγείς», σε ναρκώνουν σε βαθύ ύπνο, εισβάλουν κι εκείνοι στα όνειρά σου και σε αναγκάζουν να τους ομολογήσεις το καλά κρυμμένο σου μυστικό. Ο «Γκομπ» είναι ένας τέτοιος διαβόητος Εξαγωγέας, ο οποίος έχει μαζί του την ομάδα του: τον χημικό του, τον ειδικό στις μεταμορφώσεις, τον υπεύθυνο ασφάλειας και τον αρχιτέκτονά του – εκείνον που κατασκευάζει το περιβάλλον, τον κόσμο του ονείρου. Ο «Γκομπ» όμως δεν φέρνει μόνο τη φιλοδοξία και το ταλέντο του στη δουλειά. Κουβαλά και τους δαίμονές του. Η γυναίκα του, η Μολ, έχει πεθάνει αλλά στοιχειώνει το υποσυνείδητό του, εισβάλλοντας στα όνειρά του, ενώ ένα ένοχο μυστικό τον εμποδίζει να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο όπου περιμένουν τα δυο παιδιά του. Μέχρι που ένας πλούσιος Ιάπωνας επιχειρηματίας, ο Σάιτο, του προτείνει το αδύνατο: αν τον βοήθησει σε μία αποστολή, έχει τις διασυνδέσεις να τον απαλλάξει. Ο Γκομπ θα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του. Η αποστολή όμως είναι η εξής: δε πρέπει να κλέψει μία ιδέα από τον κληρονόμο του ανταγωνιστή του. Πρέπει να του φυτέψει μία ιδέα: να μην αποδεχθεί την κληρονομιά, να διαλύσει την εταιρία του πατέρα του και να αρχίσει από την αρχή, έτσι ώστε να μείνει το μονοπώλιο της Αγοράς στον Σάιτο. Αυτή η μέθοδος εμφύτευσης ιδεών όμως, που ονομάζεται «Inception», απαιτεί από τον Γκομπ και τη συμμορία του να βυθιστούν σε τρία επίπεδα ύπνωσης – σε όνειρο, μέσα στο όνειρο, μέσα στο όνειρο. Εκεί όλα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, πολύ πιο επικίνδυνα. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος κανείς να παραμείνει σ' ένα αιώνιο λίμπο, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Να μην μπορέσει να ξυπνήσει, να μην βρει το δρόμο να ξαναγυρίσει πίσω...

Το 2010 ο Κρίστοφερ Νόλαν κατασκεύασε ένα ασύλληπτο κινηματογραφικό όνειρο. Δέκα χρόνια μετά κι εμείς πατάμε ακόμα το snooze. Δε θέλουμε να ξυπνήσουμε ποτέ από κάτι που έγινε επάξια αυτόματα κλασικό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Novacinema 3

While at War 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr

Tina 607

Τίνα (Tina) των Νταν Λίντσεϊ, Τι Τζέι Μάρτιν

Η απόλυτη ωδή σε μια παγκοσμίου φήμης σταρ, και ταυτόχρονα το τρυφερό πορτρέτο μιας γυναίκας που ξεπέρασε ακραίες δυσκολίες προκειμένου να διαμορφώσει την καριέρα, την ταυτότητα και την κληρονομιά της με τους δικούς της όρους. Από την αρχή της πορείας της ως βασίλισσας της R&B ως τις περιοδείες που έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης τη δεκαετία του 1980, η Τίνα Τέρνερ σηκώνει την αυλαία και μας προσκαλεί στην ιδιωτική της σφαίρα. Η ταινία, αποκαλύπτοντας τους πιο μύχιους αγώνες και τις προσωπικές της στιγμές της Τέρνερ, συνιστά μια ανεπανάληπτη, συγκλονιστική μαρτυρία για μια από τις σπουδαιότερες αγωνίστριες της σύγχρονης μουσικής. H ταινία άνοιξε το πρόσφατο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone TV, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

the tomorrow war 607

The Tomorrow War του Κρις ΜακΚέι

Η ταινία που θα μπορούσε να αποτελεί και την αρχή ενός ακόμη κινηματογραφικού franchise για τον φύλακα του γαλαξία Κρις Πρατ, διαδραματίζεται το 2021 αλλά και 30 χρόνια μετά. Από εκεί έρχεται στο σήμερα μια ομάδα πολεμιστών κι ενημερώνει τον κόσμο ότι το 2051, η ανθρωπότητα μάχεται έναν πόλεμο εναντίον μιας εξωγήινης φυλής. Και χάνει. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ροπή του πολέμου, είναι να πάρουν μαζί τους στο μέλλον στρατιώτες αλλά κι απλούς πολίτες προκειμένου να τους στρατολογήσουν στον πόλεμο του αύριο. Ο Νταν Φόρεστερ, ένας δάσκαλος και πατέρας θα είναι ένας από αυτούς, ο οποιος μαζί με μια ιδιοφυή επιστήμονα και τον πατέρα του με τον οποίο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις θα επιχειρήσουν να ξαναγράψουν το πεπρωμένο του πλανήτη μας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.