Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Luchadoras 607

Λουτσαδόρας των Πάολα Κάλβο και Πάτρικ Τζασίμ

Eνα τρυφερό κινηματογραφικό πορτρέτο τριών γενναίων παλαιστριών από τη Σιουδάδ Χουάρες (μεξικανική πόλη γνωστή για τα υψηλά ποσοστά γυναικοκτονιών της), που αγωνίζονται να αλλάξουν την εικόνα της γυναίκας στην πατρίδα τους – τόσο στο ρινγκ όσο και στην καθημερινότητά τους. Μια ταινία που ανακαλύπτει τον ηρωισμό στην καθημερινή ζωή των πρωταγωνιστριών της, οι οποίες αμφισβητούν την τοπική παράδοση προκειμένου να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Παράλληλα, η ταινία ρίχνει μια καθηλωτική φεμινιστική ματιά σε μια machismo υποκουλτούρα, καθώς και στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ηρωίδες της.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

wuhan 607

Γουχάν Γουχάν του Γιούνγκ Τσανγκ

Οταν η κινεζική πόλη Γουχάν μπήκε σε λόκνταουν στην αρχή της πανδημίας του Covid-19, ήταν σχεδόν αδύνατο να σχηματίσει κανείς μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης. Ωστόσο, ένα κινηματογραφικό συνεργείο κατάφερε να καταγράψει τη ζωή στο επίκεντρο της πανδημίας. Ανάμεσα στα πορτρέτα συναντάμε ένα ζευγάρι που περιμένει παιδί, οικογένειες σε καραντίνα έγκλειστες σ’ ένα δαιδαλώδες καταφύγιο, αφοσιωμένους επαγγελματίες υγείας, καθώς και μια ψυχολόγο, η οποία αντιμετωπίζει τη δική της οικογενειακή κρίση ενώ βοηθά τους ασθενείς της να διαχειριστούν την άγνωστη απειλή. Σε μια εποχή που ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερη διαπολιτισμική κατανόηση, το Γουχάν Γουχάν είναι η πολύτιμη απεικόνιση μιας μεγαλούπολης που ενώνεται ώστε να ξεπεράσει μια κρίση.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

Tacones Lejanos 607

Ψηλά Τακούνια του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Υστερα από χρόνια απουσίας, μια διάσημη τραγουδίστρια επιστρέφει στην Ισπανία κι έρχεται αντιμέτωπη με μια έκπληξη... η κόρη της είναι παντρεμένη με έναν πρώην εραστή της. Η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι αναπόφευκτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2.

amazing spider-man 2 607

The Amazing Spider-Man 2 του Μαρκ Γουεμπ

Ο Spider-Man συνεχίζει την καριέρα του ως υπερήρωας της Νέας Υόρκης. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του ως Πίτερ Πάρκερ. Όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όταν θα εμφανιστεί ένας νέος εχθρός, ο Ηλέκτρο. Στην πορεία ένας παλιός του φίλος, ο Χάρι Όσμπορν επιστρέφει οποίος θέλει το αίμα του Spider-Man. Κάποια στιγμή ο Ηλέκτρο και ο Χάρι Όσμπορν θα συνεργαστούν και ο Πίτερ πολύ σύντομα αντιλαμβάνεται ότι όλοι του οι εχθροί έχουν κάτι κοινό, την εταιρεία-κολοσσό Oscorp. Και εξαρτάται από τον Spider-Man να τους σταματήσει πριν καταστρέψουν την πόλη που αγαπά τόσο πολύ.

Προβλήματα με το κορίτσι, με τους παιδικούς του φίλους, με νέους ηλεκτρισμένους κακούς. Στη νέα ταινία του «Amazing Spider-Man», πέφτουν πολλά στον άνθρωπο αράχνη. Και στους θεατές. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στον ΑΝΤ1.

απνοια 607

Απνοια του Αρη Μπαφαλούκα

O Δημήτρης, ένας 23χρονος κολυμβητής, βουτάει στο νερό μιας σκοτεινής πισίνας μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του αλλά νιώθει πιο κενός από ποτέ. Όπως το σώμα του επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, εικόνες και μνήμες πλημμυρίζουν το μυαλό του, θυμίζοντάς του την σχέση του με την Έλσα, μια περιβαλλοντική ακτιβίστρια που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Γοητευτική στην εικόνα, με εντυπωσιακές υποβρύχιες λήψεις, αλλά και πολύ ουσιαστική στην αφήγηση, η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα ήταν ένα από τα καλύτερα μεγάλου μήκους ντεμπούτα Ελλήνων σκηνοθετών στην τελευταία 20ετία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ψαράδες και Ψαρέματα

«Ψαράδες και Ψαρέματα» και «Κοινωνική Σαπίλα»

To μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ψαράδες και Ψαρέματα» για το παραδοσιακό ψάρεμα και την ζωή των ψαράδων της κοινότητας του Μολύβου της Μυτιλήνης, μας μεταφέρει στη Μήθυμνα 1961, μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής. Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο ψαροχώρι του Μολύβου και τις καθημερινές δραστηριότητες των ψαράδων, αλλά και τη ζωή στην κοινότητα την Κυριακή. Οι ψαράδες πλέουν στα ανοιχτά σε γρι-γρι. Άποψη του οικισμού του Μολύβου. Καφενείο, τα στενά καλντερίμια και το Κάστρο. Γυναίκες κουβεντιάζουν και πλέκουν έξω από τα σπίτια τους… Ακολουθώντας την παράδοση του σινεμά της παρατήρησης, η ταινία του Λοΐσιου έγινε με την συνεργασία πρωτοπόρων του μεταπολεμικού κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Παράλληλα με την ζωή των ψαράδων, η ταινία παρακολουθεί την καθημερινότητα του χωριού μέσα από μια ανθρωπολογική αλλά ταυτόχρονα ποιητική ματιά. | Αφήγηση: Σταύρος Τορνές. Μοντάζ: Ροβήρος Μανθούλης. Σενάριο: Λέων Λοΐσιος, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος (κείμενα), Δημήτρης Κεχαΐδης (κείμενα).

Η «Κοινωνική Σαπίλα» αποτελεί το πρώτο ελληνικό φιλμ κοινωνικής κριτικής, πρόδρομος του νεορεαλισμού στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που ασχολήθηκε με τη δεινή κατάσταση των άνεργων και φτωχών εργατικών πληθυσμών των αστικών κέντρων, και ταυτόχρονα απεικόνισε τους αγώνες για την οργάνωση της βιομηχανικής εργασίας σε συνδικάτα. Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς ήταν ερασιτέχνες ή χρησιμοποιούσαν πλαστά ονόματα. Δεδομένου πως ο συνδικαλισμός και οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορούσε να θεωρηθεί ως αριστερή, διώκονταν ως «ιδιώνυμο αδίκημα» με Βενιζελικό νόμο του 1929, το γύρισμα της ταινίας ήταν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Η ταινία επίσης προσέβαλε τα ήθη της εποχής απεικονίζοντας με όλες τις λεπτομέρειες την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Έτσι, η πρώτη διανομή της στις αίθουσες συνοδεύτηκε από αστυνομικές επεμβάσεις και ματαιώσεις προβολών. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Στέλιος Τατασόπουλος, ήταν μόλις 25 χρονών όταν γύρισε την ταινία που ήταν και η πρώτη του. Έγραψε το σενάριο και έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φτωχού φοιτητή που γίνεται καπνεργάτης και συνδικαλιστής μετά το παραλίγο μοιραίο κατρακύλημά του στα καταγώγια του αθηναϊκού υποκόσμου από όπου τον σώζουν κάποιοι καπνεργάτες. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Τατασόπουλος, Δανάη Γρίζου, Τζόλη Γαρμπή, Κίμων Σπαθόπουλος, Κώστας Λογαριαστάκης. Η ταινία θα παιχτεί με πρωτότυπη μουσική επένδυση από τον Κωνσταντίνο Βήτα. | H ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Documenta 14: Learning from Athens. Συνεργάτης: CINEMATEK Συμπαραγωγός: COSMOTE TV. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Οι δύο ταινίες προβάλλονται δωρεάν στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Midsommar 607

Μεσοκαλόκαιρο του Αρι Αστερ

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Ομως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος. Λεπτοδουλεμένο στις λεπτομέρειες αλλά θολό στην ουσία του, αυτό το επικό, φολκλορικό παραμύθι τρόμου από τον σκηνοθέτη της «Διαδοχής». Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV, on demand, δωρεάν, για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.