Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the day after tomorrow

Μετά Την Επόμενη Μέρα (The Day After Tomorrow) του Ρόλαντ Εμεριχ

Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

fargo

Φάργκο (Fargo) των Τζόελ και Ιθαν Κοέν

Ο Τζέρι είναι ένας καταχρεωμένος διευθυντής μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων η οποία ανήκει στον πεθερό του. Απελπισμένος με τα χρέη του, αποφασίζει να προσλάβει δύο κακοποιούς για να απαγάγουν τη γυναίκα του προκειμένου να ζητήσει λύτρα. Το σχέδιο του όμως αρχίζει να καταρρέει, όταν οι απαγωγείς αφήνουν πίσω τους κατά λάθος τρία πτώματα, προκαλώντας έτσι μια τοπική αστυνομικό να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

Grand Budapest Hotel

Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) του Γουές Αντερσον

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας Συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό Ζίρο (μηδέν), ένα μελαμψό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Οταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, γεμάτο διδάγματα ζωής και απολαυστικά σκαμπανεβάσματα στις χιονισμένες ευρωπαϊκές βουνοκορφές. Καθόλου τυχαίο ότι η περιπέτεια του Γκουστάβ και του Ζίρο συμπίπτει με την άνοδο – και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – της νέας μαυροφορεμένης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Ευρώπης και της πιστής φρουράς της με το κεραυνωτό λογότυπο, των... Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Γουες Αντερσον ανοίγει το συρτάρι των αναμνήσεων της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Αλλά με χιούμορ και χρώμα! Επίσημη πρεμιέρα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

Ad Astra 607

Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

West Side Story

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Υπογράφοντας για πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του ένα μιούζικαλ, ο Σπίλμπεργκ αναλαμβάνει όχι να μεταμορφώσει, αλλά να χαϊδέψει με λατρεία το «West Side Story», τη θεατρική παράσταση του ’57 και την κλασική ταινία του ’61, χωρίς καινοτομίες (παρά μόνο τεχνικές), αλλά με μια συναρπαστική διαπίστωση: ότι αυτό το μιούζικαλ, βραβευμένο με 10 Όσκαρ, μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είναι, στην ουσία της, πιο επίκαιρη σήμερα, παρά όταν πρωτοσυνάντησε το κοινό της.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ (έχει λόγο που) μεταφέρει ξανά στην οθόνη ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.