Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Seven

Se7en του Ντέιβιvτ Φίvτσερ

Ο Γoυίλιαμ Σόμερσετ, βετεράvoς αστυνομικός vτετέκτιβ, πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί. Ωστόσo, έξι μέρες πριv απoσυρθεί από τo Σώμα, αναλαμβάνει vα εκπαιδεύσει τov vεαρό αvτικαταστάτη τoυ, Ντέιβιvτ Μιλς. Οι δύο αστυvoμικoί πρόκειται vα συvεργαστoύv για την επίλυση μιας υπόθεσης μακάβριων φόνων, πoυ θα τoυς παρασύρει βαθιά στov διεστραμμέvo κόσμo τoυ Τζov Ντo, εvός παvoύργoυ, θρησκόληπτoυ εγκληματία. Ο Τζον Ντο επιλέγει να δολοφονεί ανθρώπους, πoυ έχoυv διαπράξει τα εφτά θαvάσιμα αμαρτήματα (τηv απληστία, τηv oκvηρία, τη ζηλoφθovία, τηv oργή, τη λαγvεία, τη λαιμαργία, την αλαζονεία), χρησιμoπoιώvτας κάθε φoρά κι έvαv αvατριχιαστικό τρόπo εκτέλεσης, πoυ συvδέεται με τo συγκεκριμέvo αμάρτημα

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star.

Rocky 607

Ρόκι: Τα Χρυσά Γάντια (Rocky) του Τζον Αβιλντσεν

Σε μια ιταλική φτωχογειτονιά της Φιλαδέλφειας, ένας ερασιτέχνης πυγμάχος, ο Ρόκι Μπαλμπόα αγωνίζεται για να ξεφύγει από την ανέχεια. Όταν ο διάσημος μπόξερ Απόλο Κριντ αποφασίζει να αγωνιστεί με έναν ερασιτέχνη, ο Ρόκι βρίσκει την ευκαιρία που χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.

about a boy

Για Ενα Αγόρι (About A Boy) των Κρις και Πολ Γουέιτζ

Η τύχη φαινομενικά είχε χαμογελάσει από πολύ νωρίς για τον Γουίλ Φρίμαν, έναν μοναχικό Λονδρέζο τριανταοκταχρονο εργένη. Όμορφος, γοητευτικός, με επιτυχίες στο γυναίκειο φύλο και ένα γενναίο σταθερό μηνιαίο εισόδημα προερχόμενο από τα πνευματικά δικαιώματα ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού που είχε γράψει ο πατέρας του, ώστε να του εξασφαλίζουν το ολοήμερο καθισιό στον καναπέ του σπιτιού του. Ο Γουίλ παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του θα αλλάξει, όταν μέσω της τελευταία του κατάκτησης θα γνωρίσει τον Μάρκους ένα δεκάχρονο προβληματικό αγόρι που μεγαλώνει έχοντας μόνη συντροφιά τη νευρωτική και συμπλεγματική μητέρα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1.

Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος του Ροβήρου Μανθούλη

Ο Ροβήρος Μανθούλης, ένας από τους πιο σημαντικούς διαμεσολαβητές των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο οπτικοακουστικό πεδίο, δημιούργησε, το 1997, για το γαλλικό πολιτιστικό κανάλι Arte (σε συμπαραγωγή με την FR-3 και τη ΝΕΤ), το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, στο οποίο αξιοποιούνται σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα (από το συνεργείο του Δημοκρατικού Στρατού, από το BBC και από αρχεία των χωρών και των δύο αντίπαλων στρατοπέδων), καθώς και μαρτυρίες προσώπων ταγμένων στη μία ή την άλλη πλευρά. Για τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ο Μανθούλης είχε πει: «Με δεδομένο ότι το ντοκιμαντέρ προοριζόταν εν πολλοίς για ξένα τηλεοπτικά δίκτυα οφείλαμε να είμαστε πολύ πιο ξεκάθαροι ως προς το τι ακριβώς εξιστορούσαμε. Η βασική δυσκολία ήταν να βρεθεί η “αρχή του κουβαριού” καθώς τα γεγονότα ήταν αλληλένδετα και μας οδηγούσαν στο να πιάσουμε το νήμα όλο και πιο μπροστά. Οι διαφορετικές εκτιμήσεις γύρω από την αρχή του εμφυλίου μάς οδηγούσαν στα γεγονότα της Κατοχής, αυτά στη δικτατορία του Μεταξά και ακόμη παλιότερα, για να φθάσουμε τελικά στις πρώτες δεκαετίες του αιώνα». Ο Μανθούλης δημιούργησε και μια εξάωρη εκδοχή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Βίοι παράλληλοι του εμφυλίου (1997).

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Dead Poets Society 607

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών (Dead Poets Society), του Πίτερ Γουίαρ

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open.

Δονήσεις Tremors Temblores main

Δονήσεις (Tremors) του Χάιρο Μπουσταμάντε

Στη Γουατεμάλα του σήμερα, ο Πάμπλο είναι ένας 40χρονος παντρεμένος πατέρας δυο υπέροχων παιδιών και εφημέριος της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Οι πειρασμοί όμως κοιτάζουν κατάματα τον Πάμπλο, που θα ερωτευτεί τον Φρανσίσκο. Τότε, η σύζυγός του, η οικογένεια και η Εκκλησία θα αποφασίσουν να τον επαναφέρουν στο σωστό δρόμο. Ο Θεός μπορεί να αγαπάει τον αμαρτωλό, αλλά μισεί την αμαρτία. Η δεύτερη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη από τη Γουατεμάλα μετά το βραβευμένο στο Βερολίνο «Ηφαίστειο», μιλά για την σύγκρουση της επιθυμίας με τη θρησκεία με μια υποβλητική, υπόκωφη δύναμη. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ

H ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.