Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


feast 607

Γιορτή (Feast) του Τιμ Λεγιεντέκερ

Μια σκοτεινή ποιητική μεταφορά της διαβόητης υπόθεσης του Χρόνινχεν – ενός περιστατικού κατά το οποίο τρεις άνδρες νάρκωσαν άλλους τρεις για να τους μεταδώσουν τον ιό HIV με το ίδιο τους το αίμα. Μέσα από επτά αυτοτελείς βινιέτες, η καθεμιά από τις οποίες γυρίστηκε από διαφορετικό διευθυντή φωτογραφίας, η ταινία μπλέκει το ρεπορτάζ με τον σουρεαλισμό, με τη δυσπιστία και την ενσυναίσθηση, ξεδιπλώνοντας τις επιπτώσεις μιας συνταρακτικής αλληλουχίας γεγονότων. Ένα ωμό και προκλητικό ντοκιμαντέρ, που διερευνά με μαεστρία ζητήματα ζωής, θανάτου και ηθικής.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

The Bubble

Η Φούσκα (The Bubble) της Βαλερί Μπλάνκενμπιλ

Καλώς ήρθατε στη Φιλικότερη Πόλη της Φλόριντα: το «The Villages» είναι η μεγαλύτερη κοινότητα συνταξιούχων της Αμερικής, με 96 κέντρα αναψυχής, 54 γήπεδα του γκολφ, 70 πισίνες, τρεις παλιομοδίτικες πλατείες και περίπου τρεις χιλιάδες λέσχες. Ωστόσο, σ’ αυτή την πάντοτε ηλιόλουστη περιοχή, η καθημερινότητα ίσως να μην είναι τόσο ειδυλλιακή ή καλοδεχούμενη όσο φαντάζονται πολλοί. Ένας γοητευτικός, προκλητικός αλλά και τρυφερός στοχασμός γύρω από τον αμερικανικό τρόπο ζωής, το γήρας και τον θάνατο.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

prisoners

Prisoners του Ντενί Βιλνέβ

Οταν χάνεται η εξάχρονη κόρη του μαζί με μια φίλη της, ο Κέλερ θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τον αστυνομικό Λόκι προκειμένου να βρει τα ίχνη της. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Τότε ο Κέλερ, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, και ενώ γύρω του όλα διαλύονται κάτω από το πένθος, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Στο αγγλόφωνο του ντεμπούτο, ο Καναδός Ντενι Βιλνέβ βυθίζεται στο σκοτάδι της αμερικανικής ενδοχώρας για να αφηγηθεί ένα αστυνομικό θρίλερ – σπουδή πάνω στην αγριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Και το κάνει εντυπωσιακά, αλλά όχι πάντα μέσα στο πλαίσιο των διαστάσεων που θέλει με αγωνία να του προσδώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο STAR.

Life after isis

Η Eπιστροφή: Η Zωή μετά το Ισλαμικό Κράτος (The Return: Life after ISIS) της Αλμπα Σοτούρα Κλούα

Το συλλογικό πορτρέτο μιας ομάδας γυναικών από τη Δύση, οι οποίες συντάχθηκαν στα νιάτα τους με το Ισλαμικό Κράτος: οι ίδιες γυναίκες διεκδικούν πλέον το δικαίωμα μιας νέας αρχής στη χώρα τους. Ανάμεσά τους είναι η Σαμίμα Μπέγκουμ, μάλλον η γνωστότερη Βρετανίδα που εντάχθηκε στις τάξεις του ISIS ήδη από τα 15 της, αλλά και η αμερικανίδα Χόντα Μουθάνα, η οποία φέρεται να υποκίνησε άτομα που την ακολουθούσαν στο Twitter να υποστηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος. Στιγματισμένες από τα ΜΜΕ, διηγούνται τώρα για πρώτη φορά τις ιστορίες τους.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ. της Εύας Στεφανή

Το πραγματικά τολμηρό, προκλητικό και, ναι, ερεθιστικό στο νέο ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή είναι οι στιγμές όπου στην κουζίνα του οίκου ανοχής που εργάζεται η Δήμητρα Κ. του τίτλου, η τηλεόραση παίζει ανοιχτή σκηνές από την πρόσφατη παραληρηματική πολιτική ιστορία αυτής της χώρας, καθώς η Δήμητρα - ημίγυμνη - παραγγέλνει φαγητό, μιλάει για τα ζώα της, τη μάνα της και άλλα καθημερινά «φλέγοντα» ζητήματα.

Οι οθόνες από τις κάμερες ασφαλείας στη σκάλα προδίδουν τους πελάτες που ανεβαίνουν για μια ερώτηση ή και κάτι περισσότερο, αγνοώντας - όπως κι εμείς - πόσο αυτό το «σπίτι» αναδίδει τη δική του θαλπωρή, αφηγούμενο μέσα σε ένα διάστημα μιας ολόκληρης δεκαετίας την ιστορία μιας γυναίκας, μιας πόλης και μιας χώρας πιο γλαφυρά από οποιαδήποτε άλλη «ταινία τεκμηρίωσης» των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε εδώ όσα είπε η Εύα Στεφανή στο Flix για τη διαδρομή που την έφερε να ακολουθεί τη θρυλική ιερόδουλη Δήμητρα Κανελλοπούλου, από το σπίτι της στον ιστορικό οικο ανοχής στην Αχαρνών και πάλι πίσω, σε ένα ντοκιμαντέρ που διαρκεί ήδη 12 χρόνια και συνεχίζεται...

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

Captain AMerica the First Avenger

Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America του Τζο Τζόνστον

Βρισκόμαστε στο 1941. Eνας ασθενικός στρατιώτης, ο Στιβ Ρότζερς, έπειτα από απανωτές απορρίψεις του από τον Αμερικανικό Στρατό, δέχεται να συμμετάσχει εθελοντικά σε ένα πιλοτικό, πειραματικό σχέδιο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που στόχο έχει να δημιουργηθεί ένας Υπερ-Στρατιώτης. Oταν οι Ναζί κάνουν την εμφάνισή τους και απειλούν την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων, ο Ρότζερς καλείται να αναλάβει το ρόλο του Captain America, του Πρώτου Εκδικητή και να σώσει τον κόσμο, έχοντας συνεργάτες του, τον παιδικό του φίλο Μπάκι Μπαρνς, την Πέγκι Κάρτερ και το Συνταγματάρχη Τσέστερ Φίλιπς, στον αγώνα του ενάντια στη σατανική οργάνωση HYDRA, της οποίας ηγείται ο Red Skull.

Αν κάθε κινηματογραφική μεταφορά κόμικ διέθετε έστω και λίγο από το χιούμορ, την ανθρωπιά και την παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα αυτής της ταινίας, τότε κανείς δεν θα παραπονιόταν για το ανελέητο «ξεπούλημα» ολόκληρων καταλόγων στο βωμό του mainstream entertainment. Η πρώτη γνωριμία μας με τον υπέροχο Κάπτεν Αμερικα του Κρις Εβανς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 23.00

Ψαράδες και Ψαρέματα

«Ψαράδες και Ψαρέματα» και «Κοινωνική Σαπίλα»

To μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ψαράδες και Ψαρέματα» για το παραδοσιακό ψάρεμα και την ζωή των ψαράδων της κοινότητας του Μολύβου της Μυτιλήνης, μας μεταφέρει στη Μήθυμνα 1961, μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής. Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο ψαροχώρι του Μολύβου και τις καθημερινές δραστηριότητες των ψαράδων, αλλά και τη ζωή στην κοινότητα την Κυριακή. Οι ψαράδες πλέουν στα ανοιχτά σε γρι-γρι. Άποψη του οικισμού του Μολύβου. Καφενείο, τα στενά καλντερίμια και το Κάστρο. Γυναίκες κουβεντιάζουν και πλέκουν έξω από τα σπίτια τους… Ακολουθώντας την παράδοση του σινεμά της παρατήρησης, η ταινία του Λοΐσιου έγινε με την συνεργασία πρωτοπόρων του μεταπολεμικού κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Παράλληλα με την ζωή των ψαράδων, η ταινία παρακολουθεί την καθημερινότητα του χωριού μέσα από μια ανθρωπολογική αλλά ταυτόχρονα ποιητική ματιά. | Αφήγηση: Σταύρος Τορνές. Μοντάζ: Ροβήρος Μανθούλης. Σενάριο: Λέων Λοΐσιος, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος (κείμενα), Δημήτρης Κεχαΐδης (κείμενα).

Η «Κοινωνική Σαπίλα» αποτελεί το πρώτο ελληνικό φιλμ κοινωνικής κριτικής, πρόδρομος του νεορεαλισμού στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που ασχολήθηκε με τη δεινή κατάσταση των άνεργων και φτωχών εργατικών πληθυσμών των αστικών κέντρων, και ταυτόχρονα απεικόνισε τους αγώνες για την οργάνωση της βιομηχανικής εργασίας σε συνδικάτα. Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς ήταν ερασιτέχνες ή χρησιμοποιούσαν πλαστά ονόματα. Δεδομένου πως ο συνδικαλισμός και οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορούσε να θεωρηθεί ως αριστερή, διώκονταν ως «ιδιώνυμο αδίκημα» με Βενιζελικό νόμο του 1929, το γύρισμα της ταινίας ήταν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Η ταινία επίσης προσέβαλε τα ήθη της εποχής απεικονίζοντας με όλες τις λεπτομέρειες την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Έτσι, η πρώτη διανομή της στις αίθουσες συνοδεύτηκε από αστυνομικές επεμβάσεις και ματαιώσεις προβολών. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Στέλιος Τατασόπουλος, ήταν μόλις 25 χρονών όταν γύρισε την ταινία που ήταν και η πρώτη του. Έγραψε το σενάριο και έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φτωχού φοιτητή που γίνεται καπνεργάτης και συνδικαλιστής μετά το παραλίγο μοιραίο κατρακύλημά του στα καταγώγια του αθηναϊκού υποκόσμου από όπου τον σώζουν κάποιοι καπνεργάτες. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Τατασόπουλος, Δανάη Γρίζου, Τζόλη Γαρμπή, Κίμων Σπαθόπουλος, Κώστας Λογαριαστάκης. Η ταινία θα παιχτεί με πρωτότυπη μουσική επένδυση από τον Κωνσταντίνο Βήτα. | H ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Documenta 14: Learning from Athens. Συνεργάτης: CINEMATEK Συμπαραγωγός: COSMOTE TV. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Οι δύο ταινίες προβάλλονται δωρεάν στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.