Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βρείτε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix τις ταινίες που αξίζει να δείτε σε streaming


Ιστορία Αγάπης και Σκότους της Νάταλι Πόρτμαν

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Αμος Οζ, για τα παιδικά του χρόνια στην Ιερουσαλήμ στο τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη και τα πρώτα χρόνια του κράτους του Ισραήλ, επέλεξε η Νάταλι Πόρτμαν για το πρώτο βήμα της στη σκηνοθεσία, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών του 2015. Προβάλλεται απόψε, στην ΕΡΤ2, στις 22.00.


Αλυτη του Μίνωα Νικολακάκη

Ντεμπούτο του Ελληνα σκηνοθέτη, η ιστορία της αινιγματικής Δανάης, μιας παρία που ζει απομονωμένη σε μια καλύβα στα δασικά περίχωρα ενός ορεινού χωριού. Αέρινη όσο και παράξενη, η Δανάη είναι θαρρείς κομμάτι της πυκνής βλάστησης που την περιβάλλει. Ζει σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, ενώ ακόμη και το εκφυλιζόμενο δέρμα της θυμίζει φλοιό δέντρου. Τα παραπάνω θα τα πληροφορηθούμε μέσα από την αντίληψη του Πάνου, νεαρού γιατρού που αποφάσισε να εγκατασταθεί στο χωριό μετά το θάνατο του πατέρα του και παρά τις αντιρρήσεις του θετού αδελφού του. Η ταινία, που βγήκε τον Σεπτέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες, προβάλλεται τώρα στην Cosmote TV, ως και τις 3 Δεκεμβρίου.


Το Τραγούδι του Χιλμπίλη (Hillbilly Elegy) του Ρον Χάουαρντ

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζ. Ντ. Βανς, ενός άντρα με καταγωγή από τα Απαλάχια, γόνου μιας διαλυμένης οικογένειας γεμάτης τραύματα κάθε είδους, γιου μιας εθισμένης στα ναρκωτικά μητέρας, ο οποίος κατάφερε να σπουδάσει, να υπηρετήσει στους πεζοναύτες και τελικά να φτάσει ως το Γέιλ, ήταν ένα success story που εκδόθηκε το 2016 και που οι συνθήκες το έκαναν να μοιάζει με ένα καλό εγχειρίδιο κατανόησης του «άλλου» και επεξήγησης της νίκης του Τραμπ στις εκλογές. Το βιβλίο διασκευάζει τώρα ο Ρον Χάουαρντ, μ' ένα καστ που αγγίζει από την Γκλεν Κλόουζ ως την Εϊμι Ανταμς. Μια νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ είναι πάντα ένα θέμα συζήτησης - ακόμα κι αυτή εδώ που, για το Flix, τουλάχιστον, είναι μια από τις χειρότερές του - διαβάστε την κριτική μας εδώ. Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Το Μυστικό της Λίμνης (Top of the Lake) της Τζέιν Κάμπιον

Αν το lockdown σας έφερε πιο κοντά στη συνήθεια των τηλεοπτικών σειρών κι έχετε χάσει τα... SOS, απόψε, στις 21.00 στην ΕΡΤ2 ξεκινά, από την αρχή, η συναρπαστική τηλεοπτική σειρά της Τζέιν Κάμπιον με την Ελίζαμπεθ Μος στο ρόλο της αστυνομικού στη Νέα Ζηλανδία που διερευνά την εξαφάνιση μιας εγγύου 12χρονης. Από τις ωραιότερες σειρές της δεκαετίας.


Η Ζωή Μπροστά σου (The Life Ahead) του Εντοάρντο Πόντι

Η ταινία που λέγεται ότι θα ξαναφέρει όχι μόνο την Ιταλία, αλλά και, κυρίως, τη Σοφία Λόρεν, ξανά στα Οσκαρ. Ενα καλοφτιαγμένο, ελαφρώς παλιομοδίτικο (πείτε το και κλασικό) tearjerker, με την καρδιά του στη σωστή θέση και τη Λόρεν, σκηνοθετημένη από το γιο της, σε έναν χορταστικό ρόλο. Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Molly's Game του Ααρον Σόρκιν

Αν είδατε τη «Δίκη των 7 του Σικάγου» και σας άρεσε, δώστε μια ευκαιρία στην προηγούμενη σκηνοθετική δουλειά του Ααρον Σόρκιν που, παρότι θαυμάσια, δεν είχε την τύχη που της έπρεπε όταν βγήκε στις αίθουσες το 2018. H Μόλι Μπλουμ, μία 30χρονη γυναίκα, συνελήφθη το 2013 από το FBI σε μία επιχείρηση-σκούπα, που επιχείρησε να αποδεκατίσει την οργάνωση υπόγειων παιχνιδιών πόκερ, τα οποία γιγαντιώθηκαν τόσο, ώστε έφτασαν να ενισχύσουν τη δύναμη και τη δράση της ρωσικής μαφίας στο απατηλό αμερικανικό όνειρο. Πρωταγωνιστεί η Τζέσικα Τσαστέιν. Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Διαβάστε ακόμη: Το Flix προτείνει 10 σειρές για να βγει ο Νοέμβριος