Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Mad Max

Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad Max: Fury Road) του Τζορτζ Μίλερ

Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζεται να μας διηγηθεί το νέο κεφάλαιο της μετά-αποκαλυπτικής ιστορίας που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, με τον Τομ Χάρντι στο ρόλο του τίτλου και τη Σαρλίζ Θερόν ως προστιθέμενη αξία. Η ταινία μάς μεταφέρει σ' ένα αποτρόπαιο μέλλον, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόζα, που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Πράσινη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max», το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).

Συνήθως, τα sequels, τα «revivals», όλες αυτές οι επιστροφές στο παρελθόν γίνονται γιατί δεν υπάρχει πραγματική έμπνευση. Τα στούντιο θέλουν ένα «σιγουράκι». Να βάλουν θεατές στις αίθουσες με την υπόσχεση ότι θα τους αναστήσουν κάτι παλιό κι αγαπημένο. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Οχι αυτή τη φορά. Με τον Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τη Σαρλίζ Θερόν ισότιμα δίπλα του, ο Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με έμπνευση, φαντασία, δυνατό μήνυμα, στιβαρές ερμηνείες, υπερθέαμα, ηλεκτρικές κιθάρες και τέρμα τα γκάζια! Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής».

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο STAR.

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μοτόλα

Ο Σεθ κι ο Έβαν, δύο λυκειόπαιδα, ψάχνουν αλκοόλ για ένα μεγάλο πάρτι, όπου ελπίζουν να κάνουν σεξ πριν από το κολέγιο. Ακολουθεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Η κλασική πλέον κωμωδία του Γκρεγκ Μοτ΄λα με τους Τζόνα Χιλ,Μάικλ Σέρα,Κρίστοφερ Μιντς-Πλας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ANT1.

el angel 607

Ο Αγγελος (The Angel) του Λουίς Ορτέγκα

Ο Κάρλος Ρομπλέδο Πουχ είναι ένας από τους διασημότερους εγκληματίες της Αργεντινής, ο οποίος ακόμη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, περισσότερα από 45 χρόνια μετά, για μια σειρά από εγκλήματα που περιλαμβάνουν ληστείες, φόνους, απαγωγή και βιασμούς μετά φόνων. Ξεκινώντας της καριέρα του σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία και προικισμένος με ένα εξαιρετικά όμορφο πρόσωπο, συνελήφθη σε ηλικία 20 ετών και χαρακτηρίστηκε από τον τύπο «Μαύρος Αγγελος» ή «Αγγελος του Θανάτου».

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στην παραγωγή, η ταινία του Αργεντίνου Λουίς Ορτέγκα κάνει το έγκλημα μια φωτογενή υπόθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films, μέσω της iPlatforma και της Viva.gr.

joy

Joy του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Το «Joy» καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία της Τζόι Μανγκάνο, την οποία η ταινία διαμορφώνει μυθοπλαστικά στο προφίλ που της ταιριάζει. Μια νέα γυναίκα από τη μικροαστική Αμερική, χωρισμένη ανάμεσα σε δυο κόσμους: τους άχρηστους, διαζευγμένους γονείς της που απαιτούν τη διαρκή της βοήθεια και φροντίδα. Και την υπέροχη γιαγιά της που, σαν καλή νεράιδα του παραμυθιού, την υποβαστάζει με την υπόσχεση ότι μια μέρα θα γίνει κάτι σπουδαίο, παρότι τίποτα δε μοιάζει να οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι όμως η Τζόι εμπνέεται μια ευρεσιτεχνία, μια «θαυματουργή» σφουγγαρίστρα, τη miracle mop, που λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς και ξεκινά να πατά με διστακτικά βήματα πάνω στο όνειρό της, στην Αμερική όπου όλα είναι εφικτά, ειδικά αν εμφανίζονται στην τηλεόραση.

Πικρή κωμωδία με κοινωνικό σχόλιο, η Τζένιφερ Λόρενς στον κεντρικό ρόλο, ο Μπράντλεϊ Κούπερ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο από κοντά, μεγάλη αγάπη για τον παραδοξικό κυνισμό και για την ποπ κουλτούρα και αισθητική. Ισως λίγο λιγότερο «οσκαρική» αυτή τη φορά σε σχέση με τα «Οδηγός Αισιοδοξίας» και «Οδηγός Διαπλοκής», γιατί με έμφαση στο όχι πάντα λειτουργικό χιούμορ, χάνει σε δύναμη. Αλλά ναι, η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ έχει μεγάλη χάρη και μια πρωταγωνίστρια που αποδεικνύει με κάθε της ταινία ότι έχει αστείρευτη ορμή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Joy».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΣΚΑΪ.

Τετάρτη 04.45 607

Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου

Μια... νέον-νουάρ Αθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδιοκτήτης τζαζ μπαρ έχει 32 ώρες για να ξεχρεώσει και όλη η πόλη μοιάζει με απειλή. Ο Στέλιος Μάινας καθηλώνει σε ένα μοναδικό ρόλο, ενώ η ταινία θριάμβευσε με 9 βραβεία Ιρις (και το Καλύτερης Ταινίας) το 2015. Ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ακόμη ατόφιο κομμάτι σινεμά που διασχίζει την παράδοση του νουάρ μετατρέποντας την ελληνική κρίση σε ένα απολαυστικό για τα μάτια και τις αισθήσεις εφιάλτη μέσα στην πραγματικότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο COSMOTE CINEMA 3 της COSMOTE TV.

Alois Nebel 607

Alois Nebel, του Τόμας Λούνιακό

Φθινόπωρο, 1989. Λίγο πριν πέσει το Τείχος στη Γερμανία και η όψη της Ανατολικής Ευρώπης αλλάξει για πάντα, ο Αλόις Νέμπελ, ο μοναχικός μεσήλικας επιστάτης ενός απομακρυσμένου σταθμού τρένων στην Τσεχοσλοβακία έχει εφιάλτες που τον επιστρέφουν στα παιδικά του χρόνια και στα φαντάσματα του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου. Οταν μία τέτοια κρίση του τρομάξει τους συναδέλφους του, τον κλείνουν σε ψυχιατρικό άσυλο κι εκεί γνωρίζει έναν μυστηριώδη ξένο, τον Μουγκό, ο οποίος έχει βρεθεί στην μικρή τους πόλη για να πάρει τη δική του εκδίκηση. Για τους επόμενους μήνες, οι ιστορίες όλων μπερδεύονται κι ενώνονται, όσο στο πολιτικό φόντο διαδραματίζονται τα νέα ιστορικά δεδομένα που θα αλλάξουν για πάντα τη χώρα τους και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

The Challenge 607

The Challenge του Γιούρι Ανκαράνι

Το κυνήγι με γεράκια έχει μια ιστορία 40 αιώνων. Στη Δύση αποτελούσε πάθος για την αριστοκρατία του Μεσαίωνα, αλλά η αίγλη του δεν έχει ξεθωριάσει στη σύγχρονη αραβική κουλτούρα, όπου έχει μετεξελιχθεί σε πανάκριβο σπορ για ζάμπλουτους επιχειρηματίες και νεαρούς σεΐχηδες. Παρατηρώντας για τρία χρόνια το ιδιόμορφο αυτό είδος κυνηγιού, ο Ιταλός visual artist και σκηνοθέτης Γιούρι Ανκαράνι κατάφερε να αιχμαλωτίσει το πνεύμα μιας παράδοσης που κρατά ακόμα και σήμερα τους οπαδούς της δεμένους με την έρημο. Καθώς τους ακολουθεί σε ένα σημαντικό τουρνουά στο Κατάρ, μπροστά μας ξετυλίγονται σχεδόν σουρεαλιστικές εικόνες, με τους διαγωνιζόμενους να συρρέουν στην καρδιά της ερήμου με Lamborghini και γατόπαρδους ως συνοδηγούς, ιδιωτικά τζετ κουβαλούν αρπακτικά πτηνά, υπερσύγχρονες γιγαντοοθόνες στήνονται κάτω από τον καυτό ήλιο και κόντρες που μοιάζουν να έχουν βγει από το «Mad Max» εκτυλίσσονται ανάμεσα στους αφιλόξενους αμμόλοφους. Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.