Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


blind date

Ερωτας στα Τυφλά (Un peu, beaucoup, aveuglément!) του Κλοβίς Κορνιγιάκ

Ένας τοίχος που στέκει ανάμεσα στα συναισθήματα και την κοινή ζωή των δύο πρωταγωνιστών καθ` όλη τη διάρκεια του φιλμ, γίνεται θρύψαλα για να δώσει ένα happy-ending σε μια φρέσκια και χιουμοριστική ιστορία αγάπης.Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία. Από την άλλη μεριά, μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες. Ανάμεσά τους μια λεπτή μεσοτοιχία που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο.

Μάτια που δε βλέπονται... σφόδρα ερωτεύονται σ' αυτήν την ανάλαφρη γαλλική ρομαντική κωμωδία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Shawshank

Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) του Φρανκ Ντάραμποντ

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

what lies beneath

Ενοχο Μυστικό (What Lies Beneath) του Ρόμπερντ Ζεμέκις

Ο Νόρμαν, ένας επιστήμονας γενετιστής στο Βερμόντ ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, Κλερ, στο ειδυλλιακό σπίτι τους δίπλα σε μια λίμνη. Η ήρεμη ζωή τους όμως αναστατώνεται αναπάντεχα όταν η Κλερ αρχίζει να ακούει μυστηριώδεις φωνές και να βλέπει το όραμα μιας γυναίκας. Αρχικά, ο Νόρμαν, προσπαθεί να την καθησυχάσει επιστρατεύοντας τη λογική. Όσο όμως η Κλερ επιμένει, τόσο πιο πολύ και ο ίδιος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να συνδέονται μυστηριωδώς με μια εξωσυζυγική σχέση που είχε στο παρελθόν, για την οποία η Κλερ δεν έμαθε κάτι ποτέ. Αυτό όμως τώρα φαίνεται ότι μάλλον αλλάζει.

Η ταινία προβάλλεται στη 21.00 στον Σκάι

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

pinocchio del toro

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo del Toro's Pinocchio) των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Μαρκ Γκούσταφσον

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αφηγείται την ιστορία του γέρο-Τζεπέτο, μετά την απώλεια του δεκάχρονου γιου του, Κάρλο, όταν μια βόμβα έπεσε στην εκκλησία, την ώρα που και οι δυο τους εργάζονταν πάνω στην εγκατάσταση ενός μεγάλου ξύλινου σταυρού. Χρόνια αργότερα ο Τζεπέτο, μεθύστακας πλέον και πλημμυρισμένος από οργή, κόβει το δέντρο που φύτρωσε πάνω από τον τάφο του γιου του και αποφασισμένος να αψηφήσει τον θάνατο και να φέρει τον Κάρλο πίσω κοντά του, σμιλεύει το ξύλο μέχρι που αυτό μεταμορφώνεται σε μια αδέξια ξύλινη μαριονέτα, η οποία εμποτίζεται με ζωή από ένα πνεύμα του δάσους.

O Πινόκιο κατά τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι μια ταινία η οποία θα σε κάνει να γελάσεις, θα σου κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια και θα σε κάνει να πιστέψεις και πάλι στη δύναμη των παραμυθιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.