Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


El Hombre de la Mil Caras 607

Ο Ανθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα (El Hombre de las Mil Caras) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Ο Φρανσίσκο Παέζα υπήρξε επιχειρηματίας, Ελβετός τραπεζίτης, έμπορος όπλων σε διεθνές επίπεδο, playboy, ζιγκολό, διπλωμάτης, κλέφτης, μυστικός πράκτορας, κατάσκοπος. Oταν η ισπανική κυβέρνηση τον πρόδωσε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο ίδιος έχει χρεοκοπήσει, έχοντας τη βούλα του απατεώνα δεν μπορεί να ξεκινήσει άλλη δουλειά, ενώ η σχέση του με την Γκλόρια, τη σύζυγό του για 15 έτη, έχει τελειώσει. Όντας σε αυτές τις συνθήκες, δέχεται μια επίσκεψη από τον Λουίς Ρολντάν, πρώην ισχυρό Αρχηγό της Ισπανικής Αστυνομίας, ο οποίος προσφέρει στον Παέζα ένα εκατομμύριο δολάρια, αν τον βοηθήσει να κρύψει δώδεκα εκατομμύρια πεσέτες που έχει υπεξαιρέσει από τον δημόσιο προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχό του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το δαιμόνιο μυαλό του Παέζα βλέπει την τέλεια ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για το παρελθόν και ταυτόχρονα να βελτιώσει τα οικονομικά του. Με τη βοήθεια του Χεσούς Καμόες, στενού συνεργάτη του, θα ενορχηστρώσει ένα περίπλοκο, πανέξυπνο σχέδιο που θα ζήλευε και ο καλύτερος ταχυδακτυλουργός.

Η απίστευτη (αληθινή) ιστορία του Φρανσίσκο Παέζα στην ταινία του Αλμπέρτο Ροντρίγκες («Το Μικρό Νησί») που βραβεύθηκε με δύο Γκόγια - Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερου Νέου Ηθοποιού για τον Κάρλος Σάντος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the fast and the furious

Οι Μαχητές Των Δρόμων (The Fast And The Furious) του Ρομπ Κοέν

Ο Μπράιαν Σπίντλερ, πράκτορας του FBI, διεισδύει στη συμμορία του Ντομινίκ Τορέτο, που είναι ύποπτος για μια σειρά κλοπών πανάκριβου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κάθε νύχτα οι δρόμοι του Λος Άντζελες μετατρέπονται σε... αγωνιστικές πίστες καθώς συμμορίες νεαρών διοργανώνουν παράνομους αγώνες αυτοκινήτων. Σ' αυτόν τον παράτολμο κόσμο, ο Μπράιαν δεν αργεί να εκτιμήσει τις ικανότητες του χαρισματικού Ντομινίκ στην επικίνδυνη οδήγηση, να συνάψει σχέση με τη Μία, αδελφή του τελευταίου και να βρεθεί τελικά σε τρομερό δίλημμα, αφού είναι μυστικός αστυνομικός με την αποστολή να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία, που θα οδηγήσουν τον καινούριο φίλο του στη φυλακή. Μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο μόλις άρχισε ενώ τα λάστιχα σπινιάρουν και οι μηχανές παίρνουν φωτιά!

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

You Were Never Really Here 607

Δεν Ησουν Ποτέ Εδώ (You Were Never Really Here) της Λιν Ράμσεϊ

Ο Τζο είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση της εξόντωσης των απαγωγέων της Νίνα, ενός ανήλικου κοριτσιού που πέφτει θύμα εμπορίας, με κύριο στόχο την σεξουαλική της εκμετάλλευση. Στο δρόμο προς τον εντοπισμό της, o Τζο θα βρεθεί αντιμέτωπος, όχι μόνο με τους επικίνδυνους διακινητές του μικρού κοριτσιού, αλλά και με τις ψυχολογικές του αναζητήσεις, οι οποίες έχουν την βάση τους στα δύσκολα βιώματα που είχε και ο ίδιος ως παιδί…”.

Στη μεγάλη της επιστροφή, έξι χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ παραδίδει ένα επιτηδευμένο νεο-γουέστερν πόλης που το γεγονός ότι θυμίζει τον «Ταξιτζή» είναι μαζί ιεροσυλία και ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί. Βραβείο Σεναρίου και Ανδρικού Ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ στο 70ό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Finding Nemo

Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo) του Αντριου Στάντον

Εξαιτίας της επίθεσης ενός καρχαρία, στη γειτονιά όπου ζούσαν οι γονείς του κλοουνόψαρου Νέμο, το μόνο ψάρι που διασώζεται είναι ο πατέρας του, Μάρλιν, και το αυγό του Νέμο που ακόμη δεν έχει εκκολαφθεί. Η υπερπροστατευτικότητα του Μάρλιν στη μετέπειτα ζωή του μοναχογιού του, Νέμο, θα τον οδηγήσει σε μια επικίνδυνη πράξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή του από δύτες. Ο πατέρας του, θα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα για να τον σώσει και να τον ξαναφέρει κοντά του.

Παρόλο που σήμερα μοιάζει δύσκολο να ταξινομήσεις τα ουκ ολίγα «αριστουργήματα» της Pixar σε μια ιεραρχία που να τα δικαιώνει, ίσως αυτή να είναι η πιο τέλεια ταινία της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.