Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Ιουλίου

Οι συντακτες του Flix προτείνουν τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


a blast 607

Η Εκρηξη του Σύλλα Τζουμέρκα

Η ταινία αφηγείται μία μέρα και δέκα χρόνια από τη ζωή της Μαρίας (Αγγελική Παπούλια), μιας νεαρής γυναίκας που ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις - περνά στην νομική, ερωτεύεται παράφορα και παντρεύεται έναν όμορφο, νεαρό ναυτικό (Βασίλης Δογάνης) - για να ξυπνήσει δέκα χρόνια μετά με τρία παιδιά, το μαγαζί της οικογένειάς της βυθισμένο σε φρικτά χρέη που οδηγούν τη μητέρα της στην αυτοκτονία (Θέμις Μπαζάκα), σε μια χώρα διαλυμένη στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, και τον σύζυγό της συνεχώς απόντα να την απατά με γυναίκες και άνδρες που συναντά στα ταξίδια του.

Από τον σκηνοθέτη της «Χώρας Προέλευσης» και του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών», μια ταινία σαν αναμμένο φυτίλι, για μια γυναίκα που καίει και καίγεται, ψάχνοντας ένα λόγο να υπάρχει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Εκρηξη».

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα στο STAR CHANNEL.

Fear Street Part One

Οδός Τρόμου (Fear Street) της Λι Τζάνιακ

H σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν «Οδός Τρόμου» μεταφέρεται ως μια τριλογία ακατάλληλων ταινιών τρόμου για το Netflix χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στο gore και στο βία. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια, μας ταξιδεύει σε πάνω μια ιστορία που κρατά για πάνω από 300 χρόνια και μας μεταφέρει στην αμερικάνικη πόλη του Σεϊντισάιντ, μια πόλη την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως την «πρωτεύουσα των δολοφόνων στις ΗΠΑ.» μιας και κάθε λίγα χρόνια οι ζωές των κατοίκων της ταράζονται από άγριες μαζικές δολοφονίες. Οι ίδιοι πιστεύουν πως φταίει η μάγισσα Σάρα Φίερ, η οποία καταράστηκε την πόλη με τον θάνατό της 300 χρόνια πριν. Οταν οι δολοφονίες ξεκινούν και πάλι, μια ομάδα από παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις της μάγισσας και να την σταματήσουν μια για πάντα.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το πρώτο μέρος 1994.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το δεύτερο μέρος 1978.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το τρίτο μέρος 1666.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Kubric on Kubric

«Ο Κιούμπρικ με τα Δικά του Λόγια» (Kubric on Kubric, 2020) του Γκρέγκορι Μονρό

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην κινηματογραφική κληρονομιά. Ήταν ένας γίγαντας στον τομέα του. Οι σπουδαίες ταινίες του, οι οποίες μοιάζουν με άψογα έργα τέχνης, μελετήθηκαν το ίδιο από μαθητές και δασκάλους. Ολοι αναζητούσαν απαντήσεις που ο δημιουργός τους ήταν πολύ απρόθυμος να δώσει. Ενώ είναι από τους πιο σχολαστικούς σκηνοθέτες που έζησαν ποτέ, η ευκαιρία ν’ ακούσει κανείς τα λόγια του ίδιου του Κιούμπρικ ήταν σπάνια - έως τώρα.

Μέσω του κριτικού κινηματογράφου Μισέλ Σιμάν, διεθνώς γνωστού ως ειδικού στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, παρακολουθούμε μία σειρά από σπάνιες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης σχέσης τους. Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πηγές που η οικογένεια του Κιούμπρικ επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, αυτή η ταινία σκιαγραφεί ένα οικείο πορτρέτο ενός από τους πιο αναγνωρισμένους αλλά ακόμη μυστηριώδεις σκηνοθέτες όλων των εποχών.

To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για streaming στο ERTFLIX.

Buean Visa

Buena Vista Social Club του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ φιλμ του Βιμ Βέντερς που αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και αναζωπύρωσε τη λατρεία για τη μουσική και τους μουσικούς της Κούβας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.

pauline

Η Πολίν στην Πλάζ (Pauline à la Plage) του Ερίκ Ρομέρ

Η Μαριόν, μια στιλίστρια από το Παρίσι, μαζί με την 15χρονη εξαδέλφη της Πωλίν, θα βρεθούν για διακοπές σε μια παραθαλάσσια πόλη της Νορμανδίας. Εκεί θα συναντήσουν τον Πιέρ, παλιό εραστή της Μαριόν, τον Ανρί, ένα διαζευγμένο και γοητευτικό εθνολόγο και τον νεαρό Σιλβέν που αναζητά τη συντροφιά μιας κοπέλας της ηλικίας του. Στα 15 της χρόνια, η Πωλίν δεν έχει πολλές απαιτήσεις από τις καλοκαιρινές της διακοπές, εκτός από το να είναι αυτές που θα της αλλάξουν τη ζωή. Μια βόλτα στην παραλία, ένα αγόρι που θα τη ζητήσει σε χορό, ένα βινύλιο που θα παίξει μέσα στο ζεστό μεσημέρι... αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεται για να καταλάβει τους μεγάλους, το μεγάλο μυστήριο του έρωτα και τη μεταφορική έννοια της μεγάλης βουτιάς μέσα στη θάλασσα της πραγματικής ζωής. Ο Ερίκ Ρομέρ κινηματογραφεί το καλοκαίρι της σαν μια παιδική ανάμνηση που διακόπτεται απότομα από το κύμα της ενηλικίωσης στην ταινία που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες», βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και μοιάζει κάθε φορά που τη βλέπεις σαν την πιο όμορφη καλοκαιρινή ταινία που έχεις δει ποτέ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobο.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.