Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 7 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 7 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


I, Daniel Blake 607

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake) του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας εξηντάρης ξυλουργός από το Νιουκάσλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς δεν στερείται δύναμης, αλλά γλιστρά γρήγορα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the fast and the furious

Οι Μαχητές Των Δρόμων (The Fast And The Furious) του Ρομπ Κοέν

Ο Μπράιαν Σπίντλερ, πράκτορας του FBI, διεισδύει στη συμμορία του Ντομινίκ Τορέτο, που είναι ύποπτος για μια σειρά κλοπών πανάκριβου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κάθε νύχτα οι δρόμοι του Λος Άντζελες μετατρέπονται σε... αγωνιστικές πίστες καθώς συμμορίες νεαρών διοργανώνουν παράνομους αγώνες αυτοκινήτων. Σ' αυτόν τον παράτολμο κόσμο, ο Μπράιαν δεν αργεί να εκτιμήσει τις ικανότητες του χαρισματικού Ντομινίκ στην επικίνδυνη οδήγηση, να συνάψει σχέση με τη Μία, αδελφή του τελευταίου και να βρεθεί τελικά σε τρομερό δίλημμα, αφού είναι μυστικός αστυνομικός με την αποστολή να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία, που θα οδηγήσουν τον καινούριο φίλο του στη φυλακή. Μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο μόλις άρχισε ενώ τα λάστιχα σπινιάρουν και οι μηχανές παίρνουν φωτιά!

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

the bourne legacy 607

Η Κληρονομιά του Μπορν (The Bourne Legacy) του Τόνι Γκιλρόι

Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ενα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, όχι και τόσο εύκολα χειραγωγίσιμη, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του…

Εξω ο Ματ Ντέιμον, μέσα ο Τζέρεμι Ρένερ. Εξω ο Πολ Γκρίνγκρας, μέσα ο Τόνι Γκιλρόι (του «Μάικλ Κλέιτον»). Ο νέος Τζέισον Μπορν είναι εδώ, αλλά με άλλο όνομα. Και διαφορετικό ύφος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

final destination

Βλέπω Τον Θάνατό Σου (Final Destination) του Τζέιμς Γουόνγκ

Ο Αλεξ Μπράουνινγκ έχει την περίεργη διαίσθηση πως το αεροπλάνο με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει ο ίδιος και οι συμμαθητές τους στη Γαλλία, πρόκειται να πέσει. Αφού τελικά ο Άλεξ και μερικοί άλλοι επιβάτες ζητούν να μην ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση, η διαίσθησή του βγαίνει αληθινή καθώς την επόμενη στιγμή το αεροπλάνο εκρήγνυται, κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Και ενώ το FBI είναι πεπεισμένο ότι ο Άλεξ είναι μπλεγμένος σε κάποιο σκοτεινό παιχνίδι, οι ταξιδιώτες, που δεν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πεθαίνουν ένας - ένας κάτω από τρομακτικές συνθήκες.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Star

Mandy 607

Mandy του Πάνου Κοσμάτου

Ο Ρεντ και η Μάντι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα δάσος εν έτι 1983. Εκείνος δουλεύει ως υλοτόμος, εκείνη ζωγραφίζει μυστηριακούς πίνακες που θα μπορούσαν να κοσμούν εξώφυλλά heavy metal συγκροτημάτων. Η ζωή τους είναι γαλήνια και ρομαντική μέχρι την στιγμή που ο Τζερεμάια Σαντ αρχηγός μιας θρησκευτικής σέκτας θα δει την Μάντι και θα αποφασίσει ότι την θέλει. Και για να την κάνει δική του θα καλέσει μια ομάδα δαιμονικών μοτοσικλετιστών με το Κέρας του Αμπράξας που θα φέρουν την Μάντι στην κατοχή του. Οταν όμως η αποπλάνηση της Ρεντ δεν εξελιχθεί με τον τρόπο που ο Τζερεμάια θα ήθελε, θα την σκοτώσουν με φρικτό τρόπο και θα αφήσουν τον Ρεντ ετοιμοθάνατο. Αλλά όχι νεκρό. Κι έτσι εκείνος οδηγημένος από μια μανιασμένη δίψα για εκδίκηση και μεθυσμένος από οργή θα αναζητήσει τους δολοφόνους της γυναίκας του για να τους σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί.

Ο Πάνος Κοσμάτος επενδύει στην αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και παραδίδει μια ιστορία εκδίκησης λουσμένη στο αίμα, το ρομαντισμό και την ίσως καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Cosmote Cinema 1

Vasy's Odyssey 607

Η Οδύσσεια του Βάση (Vasy's Odyssey) του Βασίλη Παπαθεοχάρη

O Bάση (Βασίλης) είναι ένας νεαρός Καρδιτσιώτης, που τα τελευταία 10-15 χρόνια ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας. Φιλόδοξος κινηματογραφιστής, κάνει όνειρα για την μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχει καταφέρει να πουλήσει κανένα σενάριο. Δουλεύει στο πλυντήριο αυτοκινήτων του κολλητού του, ενός καπάτσου Ισπανού φαφλατά, που, αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, τού μπολιάζει συνεχώς τις ελπίδες για το αμερικάνικο όνειρο, αλλά δεν καταφέρνει τίποτα για να βοηθήσει – μόνο να τον βουλιάζει περισσότερο στα χρέη. Οταν η μητέρα του, τού ζητάει να επιστρέψει στην Καρδίτσα για το Πάσχα, ο Βάση σκέφτεται ότι οι γονείς του είναι η τελευταία του ελπίδα: να πουλήσουν κάτι στρέμματα του παππού, να ξεχρεώσει, να κάνει την ταινία του.

Μια ταινία που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και δέχεσαι αμαχητί να συνταξιδέψεις μαζί της μέχρι το ελληνικό Πάσχα (στο χωριό) κι ακόμη παραπέρα. Ντεμπούτο του Βασίλη Παπαθεοχάρη από την μακρινή Ισπανία μέχρι τις σινεφίλ αναφορές στο αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.