Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Ιουλίου
Bella, στις Μικρές Ιστορίες της Ertflix

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν». Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα.

Η ταινία προβάλλεται στον Ant1 στις 23.50

Λούφα και Παραλλαγή 1984 607

Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη

Η θρυλική κωμωδία του Περάκη, αξεπέραστη ως σήμερα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής τους θητείας το 1967-68, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν υπηρεσία στον, τότε, πρόσφατα ιδρυθέντα Τηλεοπτικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός λειτουργούσε υπό την Κινηματογραφική Μονάδα του Στρατού, η οποία μέχρι τότε έκανε μόνο την παραγωγή προπαγανδιστικών ταινιών και ταινιών επικαίρων και ήταν υπεύθυνη για την ψυχαγωγία των στρατευμάτων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Το προσωπικό ήταν κυρίως αποτελούμενο από στρατιώτες με πείρα στην κινηματογραφική βιομηχανία από την εποχή που ήταν πολίτες, αλλά και από την ανάλογη εκπαίδευση στο στρατό.

Η ταινία προβάλλεται στον Alpha στις 23.20

ertflix short stories

Μικρές Ιστορίες

Είναι οι μικρές σταγόνες δροσιάς που χρειαζόμαστε για να βγει το καλοκαίρι. Στην πλατφόρμα του Ertflix, στην κατηγορία «Μικρές Ιστορίες», σας περιμένει μια χρυσή εικοσάδα με κάποιες από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, για όσους δεν τις είδαν στο Φεστιβάλ Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας, ή στα φεστιβάλ του εξωτερικού όπου διακρίθηκαν.

Νέοι δημιουργοί δηλώνουν το παρών, δημιουργούν ρεύμα, διευρύνουν τη σκέψη και την αισθητική, αποκτούν fan base πριν καν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία. Κι αν μία από τις σημαντικές δυσκολίες στην αρχή αυτής της πορείας τους, είναι η περιορισμένη πρόσβαση του κοινού στις μικρού μήκους ταινίες τους, η πλατφόρμα του Ertflix βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ενότητα Μικρές Ιστορίες είναι διαθέσιμη στο Ertflix ως τα τέλη Αυγούστου

Mon Oncle 607

Ο Θείος μου του Ζακ Τατί

Ο κύριος Ιλό (ο λατρεμένος ήρωας του Ζακ Τατί), λατρεύει το διαμέρισμά του, στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας σε μια θορυβώδη και βρώμικη γειτονιά της πόλης και δεν καταλαβαίνει γιατί η αδελφή του κι η οικογένειά της μετακόμισαν στα προάστια. Το δικό τους σπίτι είναι ένας μοντέρνος εφιάλτης που ο κύριος Ιλό επισκέπτεται μόνο για να πάει βόλτα τον ανιψιό του. Ομως η αδελφή του θέλει να τον πείσει να μετακομίσει κι αυτός στα μέρη τους και για να τον προσελκύσει του «ετοιμάζει» σύζυγο και δουλειά.

Η ταινία προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στις 21.00

Moon

Φεγγάρι (Moon, 2009) του Ντάνκαν Τζόουνς

Κάπου στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Ενας αστροναύτης της NASA είναι ο μόνος κάτοικος μιας διαστημικής βάσης στο φεγγάρι, μέχρι που, μετά από ένα ατύχημα, δέχεται μια επίσκεψη από τον… εαυτό του.

Ατμοσφαιρική, εσωτερική, σχεδόν αγωνιώδης αυτή η… unplugged space opera, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες sci-fi ταινίες των τελευταίων χρόνων. Και με την υπογραφή του Ντάντκαν Τζόουνς, γιου του ίδιου του... Starman, Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.