Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Erin Brockovich

Εριν Μπρόκοβιτς (Erin Brockovich) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Εριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Εριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια. Τότε η Εριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

Αδικος Κόσμος

Αδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου

Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν “στον ήλιο μοίρα”. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Η Δώρα είναι ο άνθρωπος του οποίου τη βοήθεια χρειάζεται ο Σωτήρης. Και ενώ δεν της περισσεύει η συμπόνια, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο.

Σκορπίζοντας γενναιόδωρες λάμψεις ανθρωπισμού, ο Φίλιππος Τσίτος φωτίζει το μελαγχολικό σκηνικό μιας παράλογης καθημερινότητας, σε μια ταινία για το δίκαιο το άδικο και τα ελάχιστα πράγματα που βρίσκονται ανάμεσα τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

28 days later 607

28 Μέρες Μετά (28 Days Later) του Ντάνι Μπόιλ

Μια ομάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει άθελά της από ένα ερευνητικό εργαστήριο μια ομάδα πειραματόζωων, τα οποία όμως είναι φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καθώς δεν υπάρχει ένδειξη θεραπείας, μέσα σε 28 ημέρες ο επικίνδυνος ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται ενώ ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μια ομάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει, ωστόσο αγνοούν ότι οι επιθέσεις που δέχονται από τα μολυσμένα άτομα δεν είναι το μόνο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

The Mummy 1999 607

Η Μούμια (The Mummy) του Στίβεν Σόμερς

Στη Θήβαι της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α. Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει τη σχέση, ο Ιμχοτέπ και Ανάκ-Σου-Ναμόν τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί. Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην πόλη των νεκρών, για το τελετουργικό της ανάστασης αλλά τους σταματάνε οι σωματοφύλακες του Φαραώ. Οι ιερείς του Ιμχοτέπ σκοτώνονται ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα δηλαδή μουμιοποιείται ζωντανός ως εκ τούτου τον τοποθετούν σε μια σαρκοφάγο και την σφραγίζουν ερμητικά. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του, αλλά των ελευθερώνουν κατά λάθος και μετά θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

Jack Ryan: Shadow Recruit

Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή (Jack Ryan: Shadow Recruit) του Κένεθ Μπράνα

Ο Τζακ Ράιαν είναι πατριώτης πεζοναύτης, αλλά μια πράξη ηρωισμού τον έχει καθηλώσει στο νοσοκομείο. Εκεί θα τον ανακαλύψει, όχι μόνο μια όμορφη γιατρός, αλλά και η CIA που τον προσλαμβάνει ως οικονομικό αναλυτή. Γρήγορα ο Τζακ Ράιαν θ’ ανακαλύψει ότι ο βαθύπλουτος Ρώσος επιχειρηματίας Βίκτορ Τσερέβιν, σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω τρομοκρατικής επίθεσης, συνδυάζοντας τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. Και φυσικά ο Τζακ Ράιαν, με τη βοήθεια του μέντορά του, θα προσπαθήσει ν’ ανατρέψει την τραγωδία.

Ο Κένεθ Μπράνα ανιχνεύει τα πρώτα βήματα του ήρωα του Τομ Κλάνσι, σε μια ταινία βγαλμένη από το ψυχροπολεμικό παρελθόν, όχι με την καλή έννοια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20στο Σκάι

τελευταίο ταξίδι

Τελευταίο Ταξίδι του Αρη Χατζηστεφάνου

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δυο ταξίδια, που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου ξεπερνά τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κείμενο του Καζαντζάκη, αφήγηση των Γιάννη Αγγελάκα και Ολιας Λαζαρίδου και ποπ εικόνες της σύγχρονης Ιαπωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος Μάϊου

boiling point

Σημείο Βρασμού (Boiling Point) του Φίλιπ Μπαραντίνι

Ο Αντι, σεφ ενός διακεκριμένου λονδρέζικου εστιατορίου, φτάνει αργοπορημένος στη δουλειά του για να διαπιστώσει ότι όλα έχουν πάει πίσω λόγω μιας ξαφνικής επιθεώρησης από την υγειονομική επιτροπή. Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Μέσα στη διάρκεια μίας και μόνο βάρδιας, ο Αντι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του εστιατορίου καλούνται να αντιμετωπίσουν παράλογους πελάτες, τσακωμούς ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, τραυματισμούς, ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και όλα αυτά με τις παραγγελίες να τρέχουν και την κουζίνα να πρέπει να ανταπεξέλθει. Θα τα καταφέρει ο Αντι να ανταποκριθεί σε άλλη μια βραδιά εξοντωτικής πίεσης;

Ενα μονοπλάνο - πραγματικός (και σε στιγμές συναρπαστικός) «Εφιάλτης στην Κουζίνα» από τον Φίλιπ Μπαραντίνι, με την υποψήφια για βραβείο BAFTA ερμηνεία του Στίβεν Γκρέιαμ να δίνει όλη τη γεύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.