Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Λευκός Θεός του Κορνέλ Μουντρούτσο

Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο. Βραβευμένη στις Κάννες, ταινία έναρξης της Θεσσαλονίκης, αυτή η δυνατή αλληγορία θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε την στάση σας απέναντι στα ζώα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Λευκό Θεό».

Η ταινία προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής στις 23.00


Παρόντες του Γιώργου Αυγερόπουλου

Το νεό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου μετά το «Agora II - Δεσμώτες» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει ακριβώς αυτό, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας». Μετά την online πρεμιέρα τους το Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία, που διοργάνωσε το iMEdD (incubator for Media Education and Development), οι «Παρόντες» θα προβάλλονται online και δωρεάν στο parontes.imedd.org για όλους από την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 21.00 και μέχρι και τις 19 Μαρτίου, καθημερινά για τρεις προβολές (στις 19.00, στις 21.00, στις 23.00 και το Σάββατο και την Κυριακή στις 17.00, στις 20.00, στις 23.00). Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις online προβολές του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Οι Παρόντες».


Αν Είχα Τέσσερις Καμήλες (Si j'avais quatre dromadaires) του Κρις Μαρκέρ

Αφήγηση εμπειριών συνοδευόμενη από ακίνητες εικόνες, από τις αμέτρητες που τράβηξε με τη φωτογραφική μηχανή του ο Κρις Μαρκέρ στα ταξίδια που έκανε σε 26 συνολικά χώρες. Λίγα χρόνια μετά τη μελλοντολογική μικρού μήκους ταινία La Jetée, ο Μαρκέρ δοκίμασε ξανά την τεχνική της παράθεσης φωτογραφιών, αυτή τη φορά για ένα ντοκιμαντέρ ως μέρος του πειραματισμού του στη φόρμα του είδους. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο, καθώς οι αφηγήσεις του δημιουργού και οι ετερόκλητες εικόνες (από το Άγιον Όρος ως την Κίνα) γίνονται συστατικά ενός σφιχτοδεμένου μοντάζ που ενώνει μικρές ιστορίες για χάρη της ευρύτερης εικόνας. Μια ανάλυση κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αντιθέσεων που είναι εμφανείς στα μάτια του επισκέπτη και ταυτόχρονα συνδέουν το μικρό πλανητικό χωριό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που γίνεται online έως τις 14 Μαρτίου


Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους? της Κωνσταντίνας Βούλγαρη

Η Ηλέκτρα είναι μία τριαντάχρονη κοπέλα που ζει στα Εξάρχεια. Εξυπνη, μορφωμένη, αναρχική. Ο μεγαλύτερος σύντροφός της έχει συλληφθεί, δικάζεται και καταδικάζεται για σύσταση συμμορίας και τρομοκρατία. Οταν τον επισκέπτεται στη φυλακή, εκείνος προτάσσει τον διδακτισμό και την πολιτική απολυτότητά του, πάνω κι από την τρυφερότητα του κοριτσιού που τον νοιάζεται και φοβάται για αυτόν. Οι γονείς της, αριστεροί διανοούμενοι, προσφέρουν περισσότερο τροφή στην ανασφάλειά της για το παρόν και στο ερωτηματικό της για το μέλλον: ανησυχούν, γκρινιάζουν, εκβιάζουν συναισθηματικά, ισοπεδώνουν. Μόνο το μικρό αγοράκι που φροντίζει ως baby sitter, της προσφέρει γαλήνη, γέλιο, τη χαμένη της αθωότητα. Η Ηλέκτρα δεν τρομάζει με τις αλλαγές στην Ελλάδα της κρίσης. Οπως όλοι οι άνθρωποι που έχουν ζήσει τον πυρετό της επανάστασης κι αυτός πλέον έχει τελειώσει, στέκεται μουδιασμένη απέναντι στην επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους, όπως λέει και η Μαφάλντα. Αλλά προς τα που προχωράμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη, στη δεύτερη ταινία της, προβάλει έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν στέκεται στο πολιτικό μανιφέστο. Η ηρωίδα της έχει τη δική της ενηλικίωση να αντιμετωπίσει. Κι αυτό από μόνο του είναι επαναστατικό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.00


Route One ΗΠΑ (Route One USA) του Ρόμπερτ Κρέιμερ

Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κρέιμερ επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, και μαζί με έναν φίλο του (που τον υποδύεται ο ηθοποιός και ακτιβιστής Πολ Μακ Άιζακ) αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην απέραντη ενδοχώρα. Στον δρόμο γνωρίζουν πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Όσο ακριβώς αλλάζει έναν άνθρωπο η διαδικασία ενός μεγάλου ταξιδιού, άλλο τόσο τον επηρεάζει η η διαδικασία της επιστροφής και της προσαρμογής σε όσα άλλαξαν στον χρόνο που αυτός έλειπε. Το Route One ΗΠΑ, ένα υβρίδιο μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, βλέπει την Αμερική του Ρίγκαν και των ’80s από τη ματιά του εξωτερικού παρατηρητή, προσπαθώντας να κατανοήσει συμπεριφορές και πολιτικές που γίνονται πια δημοφιλείς και αναμενόταν να καθορίσουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που γίνεται online έως τις 14 Μαρτίου


The Scenic Route του Μαρκ Ραπαπόρτ

Σε ένα εστιατόριο μια μέρα, η Εστέλ παρατηρεί έναν άνδρα, τον Πολ, ο οποίος φαίνεται να της δίνει μεγαλύτερη προσοχή παρά στη γυναίκα του. Αργότερα πέφτει πάνω του ξανά. Εχει διαπραχθεί μια δολοφονία, η οποία τους φέρνει πιο κοντά. Οταν η αδερφή της, η Λένα αρχίζει να σαγηνεύει τους άντρες και να τους φέρνει σπίτι, ο Πολ είναι ένας από αυτούς. Οπως σε όλες τις ταινίες του, έτσι κι εδώ αφορά συναισθηματικές σχέσεις και αιμομιξίας. Οι ταινίες του Ραπαπόρτ έχουν συχνά επιρροές από την όπερα καθώς ο ίδιος προσελκύεται από τη μουσική, τη δραματική δομή και τη συναισθηματική ίντριγκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.


Moxie: Κορίτσια με Τσαγανό (Moxie) της Εϊμι Πόλερ

Αντλώντας έμπνευση από το επαναστατικό παρελθόν της μαμάς της και από μια νέα φίλη, μια ντροπαλή δεκαεξάχρονη φτιάχνει ανώνυμα ένα περιοδικό που τα βάζει με τον σεξισμό. Η Είμι Πόλερ δοκιμάζει να θυμίσει σε μια νέα γενιά κοριτσιών τα διδάγματα του φεμινιστικού κινήματος φέρνοντάς τα στα μέτρα της εποχής του texting και του instagram, σε μια κομεντί με ευπρόσδεκτο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Αδίστακτα Πρόσωπα του Τζον Γου

Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν. Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι έτσι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, αφού και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, όταν συνέρχεται από το κώμα και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί! Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται… Το σχεδόν αριστούργημα του Τζον Γου με τον Τζον Τραβόλτα και τον Νίκολας Κέιτζ.

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 22.30


Τα Παιδιά των Ανθρώπων του Αλφόνσο Κουαρόν

Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία, καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Συγκεκριμένα, θ’ αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς και προστασίας της τελευταίας εγκύου γυναίκας σ’ ένα καταφύγιο στη θάλασσα, όπου επιστήμονες θα προσπαθήσουν να βρουν τη λύση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Η υπέροχη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Αλφόνσο Κουαρόν με τον Κλάιβ Οουεν, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Φ. Ντ Τζέιμς, που κυκλοφόρησε το 1992.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 02.15


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς