Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the mosquito coast apple 607

Ακτή του Κουνουπιού

Η οικογένεια των Φοξ φεύγει από την Αμερική κυνηγημένη, όχι για τη Νότια Αμερική, αλλά για το Μεξικό και η διαδρομή τους αναπόφευκτα διασταυρώνεται με αυτή των συμφερόντων των καρτέλ ενόσω πράκτορες της NSA αναζητούν τα ίχνη τους. Κάθε άλλο παρά μια πιστή μεταφορά του βιβλίου του Πολ Θερού, αυτή η νέα εκδοχή της ιστορίας, αν και μάλλον πιο κοινότυπη απ΄όσο θα ήθελες, δεν παύει να έχει την γοητεία της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

lampeti

H Ελλη Λαμπέτη διαβάζει κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1979 από την τηλεόραση της τότε ΥΕΝΕΔ. Το σπάνιο αυτό υλικό, κινηματογραφημένο σε ασπρόμαυρο φιλμ, ήταν χαμένο και εντοπίστηκε ξανά το στο πλαίσιο των εργασιών ταξινόμησης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ. Μετά την αποκατάστασή του, η σειρά επαναπροβλήθηκε. Η σκηνοθεσία εστιάζει στο πρόσωπο και στη φωνή της σπουδαίας ηθοποιού, ενώ σε ορισμένα σημεία αξιοποιείται φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό. Σκηνοθετεί.ο Παντελής Βούλγαρης, στη φωτογραφία ο Νίκος Καβουκίδης.

Ολα τα επεισόδια, χωρισμένα σε μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι διαθέσιμα στο Ertflix

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Τι θα πει «πάλι»; Δεν υπάρχει πιο ανακουφιστική τηλεοπτική εμπειρία αυτές τις μέρες από τις κλεφτές ματιές στο έπος της ζωής του Ιησού, όπως καταγράφηκε μπροστά στα γαλανά, υγρά μάτια του Ρόμπερτ Πάουελ το 1977! Σήμερα βρισκόμαστε στο 4ο επεισόδιο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε τα recaps ολόκληρης της σειράς, όπως τα έγραψε ο Θοδωρής Δημητρόπουλος - θα περάσετε πιο ωραία κι απ' ό,τι αν δείτε τη σειρά.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 20.00

marigold 607

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ του Τζον Μάντεν

Eνα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να «επενδύσουν» τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Εχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον μια σκιά του εαυτού του. Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ' ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.15 στο STAR.

shrunk the kids 607

Αγάπη Μου Συρρίκνωσα Τα Παιδιά του Τζο Τζόνστον

Eνας επιστήμονας κατά λάθος συρρικνώνει τα παιδιά του και τα παιδιά του γείτονα του στο μέγεθος εντόμων. Εγκλωβισμένα στην πίσω αυλή του τα παιδιά ξεκινάνε την περιπετειώδη επιστροφή τους προς το σπίτι αντιμετωπίζοντας δύσκολους κινδύνους. Μια από τις πιο αγαπημένες και καλτ ταινίες των 80s είναι ό,τι καλύτερο για χαλάρωση και χώνεψη μετά τη μαγειρίτσα.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο OPEN.

spartacus 607

Σπάρτακος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Ο Σπάρτακος, ένας σκλάβος από τη Θράκη, εκπαιδεύεται ως μονομάχος για να ριχτεί στη ρωμαϊκή αρένα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στρέφεται κατά των αφεντικών του και παρακινεί τους σκλάβους να εξεγερθούν. Το αριστούργημα του Κιούμπρικ βραβευμένο με 4 Οσκαρ είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε το Μεγάλο Σάββατο πριν την Ανάσταση.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1 HD.

Night Moves 607

«Κινήσεις στο Σκοτάδι» (Νight Moves, 2013) της Κέλι Ράιχαρντ

Tρεις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και μάλλον από μια αυθόρμητη οικολογική ευαισθησία και όχι απόλυτα συνειδητή ακτιβιστική δράση αποφασίζουν να ανατινάξουν ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στο Ορεγκον της Αμερικής. Αυτοί είναι η Ντένα και ο Τζος, δύο νεαροί οικολογικοί ακτιβιστές που ζουν και εργάζονται σε αγροτικές κοινότητες και διοργανώνουν προβολές οικολογικών ντοκιμαντέρ, αποφασίζοντας πως για πρώτη φορά στη ζωή τους πρέπει να περάσουν στην ενεργό δράση. Με τη βοήθεια ενός πρώην πεζοναύτη που γνωρίζει πώς να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρειάζονται, θα ανατινάξουν ένα παράνομο υδροηλεκτρικό φράγμα, σίγουροι για την επιτυχία τους. Μέχρι τη στιγμή που η εξαφάνιση ενός ανθρώπου που εκανε κάμπινγκ στο φράγμα, θα τους φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια... Το «Night Moves» δεν είναι το τυπικό θρίλερ που φαντάζεστε. Δεν είναι καν το τυπικό «ακτιβιστικό» φιλμ που φαντάζεστε. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix και δείτε το trailer!

H ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς