Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


lumiere

Lumiere!

Συρραφή 98 μικρού μήκους ταινιών, που έγιναν από τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, τους αδελφούς Λιμιέρ, αποκατεστημένα και σε παρουσίαση του διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών και του Ινστιτούτου Λιμιέρ στη Λιόν, Τιερί Φρεμό. Ενας ανεξερεύνητος θησαυρός για τη μαγεία και σημασία του σινεμά.

Προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στις 23.00

Στη Σιωπή του Βυθού 607

Υ1 - Στη Σιωπή του Βυθού του Φίλιππου Βαρδάκα

14 Σεπτεμβρίου 1943: Το θρυλικό υποβρύχιο Υ1 «Κατσώνης» βυθίζεται βόρεια της Σκιάθου από γερμανικό ανθυποβρυχιακό. Μέσα από το βιβλίο του ύπαρχου Ηλία Τσουκαλά που διεσώθη κολυμπώντας εννιά ώρες μέχρι τις ακτές του νησιού, απόρρητα έγγραφα και ημερολόγια των μελών του πληρώματος, η αφήγηση ξετυλίγει τις ανθρώπινες ιστορίες που πλέκονται γύρω από το υποβρύχιο. Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, αναζητείται το βυθισμένο στα 253 μέτρα υποβρύχιο και κινηματογραφείται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε Α' Τηλεοπτική Μετάδοση στην ΕΡΤ2 στις 00.00

Michael Collins 607

Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης του Νιλ Τζόρνταν (1996)

Η δράση του Ιρλανδού επαναστάτη Μάικλ Κόλινς, που έδωσε νέα διάσταση στον ανταρτοπόλεμο των Ιρλανδών κατά των Άγγλων και ανάγκασε τη Μεγάλη Βρετανία να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά τους όρους της ιρλανδικής αυτονομίας. Η υποτιμημένη ταινία του Νιλ Τζόρνταν από το 1996 με την εκρηκτική ερμηνεία του Λίαμ Νίσον.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

Vanilla Sky 607

Vanilla Sky του Κάμερον Κρόου (2001)

Ο Ντέιβιντ, ένας επιχειρηματίας playboy, ερωτεύεται τη Σοφία, προκαλώντας τη ζήλια μιας περιστασιακής ερωμένης του, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει παρασέρνοντας κι εκείνον στο θάνατο. Ο Ντέιβιντ επιζεί αλλά με παραμορφωμένο πρόσωπο, κατηγορείται για έγκλημα, ενώ περίεργα συμβάντα τον κάνουν να αμφιβάλλει αν όσα ζει είναι όνειρο ή πραγματικότητα. Ριμέικ της ομότιτλης ισπανικής ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ με τον Τομ Κρουζ, την Πενέλοπε Κρουζ και την Κάμερον Ντιάζ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας (Io Sono l' Amore) του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στο iPlatforma. και στη viva.gr

ioff 607

Δέκα Χειμώνες του Βαλέριο Μιέλι

Με τα λόγια του σκηνοθέτη: «η ταινία παρουσιάζει δυο νέα παιδιά που πρέπει να μάθουν να αγαπούν αντιμετωπίζοντας την ίδια στιγμή τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Για να πω την ιστορία τους αναζήτησα ένα ρομαντισμό ταυτόχρονα αληθινό και παραμυθένιο. Για αυτό αποφάσισα η υπόθεση να διαδραματίζεται σε μια ποιητική πόλη όπως η Βενετία, της οποίας όμως δείχνω το καθημερινό πρόσωπο των υπαίθριων αγορών, των λαϊκών μαγειρείων και των βαποριών. Βασικό μέλημά μου ήταν να ισορροπώ μεταξύ ρεαλισμού και ελαφρότητας». Με τους Ιζαμπέλα Ραγκονέζε, Μικέλε Ριοντίνο.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου.

lisey's story 607

Lisey’s Story του Πάμπλο Λαραΐν

Η σειρά του Apple TV+ είναι μία μίξη τραγικού ρομάντζου και ψυχολογικού θρίλερ. Συναντάμε τη Λίζι, δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Σκοτ. Μία σειρά από περίεργα γεγονότα την αναγκάζουν να επιστρέψει στο παρελθόν, και να ξανασκαλίσει μνήμες που την αναστατώνουν και θέλει να θάψει ξανά μέσα της. Δολοφονικές τάσεις, κατάθλιψη, κατατονία και μία γερή δόση μεταφυσικών δεδομένων πλήττουν την ηρωίδα. Ποιο είναι το μυστικό της; Ποια η πραγματική ιστορία της;

Ο Στίβεν Κίνγκ γράφει το βασισμένο στο βιβλίο του σενάριο, ο Πάμπλο Λαραΐν σκηνοθετεί, ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς είναι στην παραγωγή, οι Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Οουεν, Τζένιφερ Τζέισον Λι Τζόαν Αλεν, Ντέιν ΝτεΧάαν πρωταγωνιστούν. Και πάλι κάτι λείπει… Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Δείτε τα δυο πρώτα επεισόδια στο Apple TV+, με νέο επεισόδιο να προστίθεται κάθε Παρασκευή.

The Kominsky Method 607

The Kominsky Method (3ος Κύκλος, 2021) του Τσακ Λόρι

Στον 3ο κύκλο της σειράς ο ξεπεσμένος δάσκαλος υποκριτικής Σάντι Κομίνσκι (Μάικλ Ντάγκλας), πρέπει να πλοηγηθεί στη γεροντική ηλικία χωρίς τον κολλητό του φίλο Νόρμαν (που υποδυόταν ο Αλαν Αρκιν). Κι αν αυτό φαίνεται σπαραχτικά ακατόρθωτο, γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς ο Νόρμαν τον αφήνει διαχειριστή της περιουσίας του απέναντι στα κοράκια συγγενείς του, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ξανά στη ζωή του η πρώην γυναίκα του η Ρόουζ (η Κάθλιν Τέρνερ ξανασυναντιέται με τον Μάικλ Ντάγκλας στην οθόνη). Η τρίτη σεζόν, την οποία έχει δημιουργήσει ο μεγάλος Τσακ Λόρι («Roseanne», «Two and a Half Men», «The Big Bang Theory»), αποτελείται από έξι επεισόδια και θα είναι και η τελευταία της σειράς.

«Η Μέθοδος Κομίνσκι» είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix

Oslo 607

Oslo του Τζ. Τ. Ρότζερς

Σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα του βραβευμένου με Tony θεατρικού έργου που υπογράφει και το σενάριο, το «Oslo» είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία των διαπραγματεύσεων, με μυστικά κανάλια επικοινωνίας, ασυνήθιστες σχέσεις και ηρωική αυταπάρνηση, ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων Ισραηλινών και Παλαιστινίων αλλά και ενός ζευγαριού Νορβηγών που οδήγησαν στις Συμφωνίες Ειρήνης του Οσλο, πίσω στο 1993. Πρωταγωνιστούν οι Ρουθ Γουίλσον και Αντριου Σκοτ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στη Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.