Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Oslo 607

Oslo του Τζ. Τ. Ρότζερς

Σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα του βραβευμένου με Tony θεατρικού έργου που υπογράφει και το σενάριο, το «Oslo» είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία των διαπραγματεύσεων, με μυστικά κανάλια επικοινωνίας, ασυνήθιστες σχέσεις και ηρωική αυταπάρνηση, ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων Ισραηλινών και Παλαιστινίων αλλά και ενός ζευγαριού Νορβηγών που οδήγησαν στις Συμφωνίες Ειρήνης του Οσλο, πίσω στο 1993. Πρωταγωνιστούν οι Ρουθ Γουίλσον και Αντριου Σκοτ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στη Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

Jesse James

Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ του Αντριου Ντόμινικ

Η ταινία εστιάζει στην ιδιωτική ζωή και τα δημόσια κατορθώματα του πλέον διαβόητου αμερικανού παράνομου.Καθώς ο χαρισματικός και απρόβλεπτος Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία, κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι οποίοι θέλουν μετά τη σύλληψή του να εισπράξουν τα λεφτά –και τη δόξα– της επικήρυξής του. Κι όμως... Η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του ίσως τελικά είναι αυτοί που εμπιστεύεται περισσότερο.

Το υποτιμημένο αριστούργημα του Αντριου Ντόμινικ με τις υπέροχες ερμηνείες του Μπραντ Πιτ και του Κέισι Αφλεκ, τη μουσική του Νικ Κέιβ και την φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

Le maître qui laissait les enfants rêver 607

O Δάσκαλος που Αφηνε τα Παιδιά να Ονειρεύονται του Ντάνιελ Λοσετ

Σ’ ένα χωριό των Άλπεων στην περιοχή Alpes-Maritimes το 1896, γεννιέται ο Σελεστέν Φρενέ, παιδί αγροτικής οικογένειας, με όνειρο να γίνει δάσκαλος, όμως ο πόλεμος διέκοψε την εκπαίδευσή του. Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και το 1920, καταφέρνει ν’ αποσπαστεί σε κάποιο σχολείο, έρχεται όμως αντιμέτωπος με την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους μαθητές του. Για να τους αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για μάθηση, αποφασίζει ν’ αφήσει στην άκρη τον παραδοσιακό τρόπο διαπαιδαγώγησης, κάνοντας τους μαθητές του νεοφυείς δημοσιογράφους …

Μια από τις online προβολές που διοργανώνει τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο», από τις 25 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο ενός δεκαπενθήμερου δράσεων με κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις με τον γενικό τίτλο «Παιδεία, Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες». Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα εδώ.

intrepido 607

Ο Ατρόμητος του Τζιάνι Αμέλιο

Ο Αντόνιο Πάνε έχασε τη δουλειά και τη γυναίκα του (είναι χωρισμένος και ζει μόνος του σε ένα παμπάλαιο σπίτι χωρίς ανέσεις), βρίσκει δουλειά ως «αντικαταστάτης», δηλαδή αντικαθιστά για λίγες μέρες ή λίγες ώρες κανονικούς υπαλλήλους σε άδεια. Έτσι τον βλέπουμε να τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Στην αρχή δείχνει να ευχαριστιέται τη συνεχή εναλλαγή των ρόλων: μια δουλεύει ως οικοδόμος σε εργοτάξιο ανέγερσης ουρανοξύστη (όπως στη γνωστή φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη πριν εκατό χρόνια), μια διαφημίζει εμπορικά προϊόντα σε σουπερμάρκετ ντυμένος σαν καρτούν, και μια είναι μάγειρας σε εστιατόριο, οδηγός λεωφορείου, μοντέρνος σκουπιδιάρης στο γήπεδο, βιβλιοθηκονόμος, ακόμα και νοσοκόμος. Ίσα ίσα για ένα χαρτζιλίκι, που εκλιπαρεί να του πληρώνει κάθε φορά ο άθλιος ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου. Ο Αντόνιο όμως, με τον τρόπο του, είναι ευτυχισμένος γιατί έχει λόγο να σηκώνεται το πρωί και να βγαίνει από το σπίτι. Μα πάνω απ’ όλα, για τον ήρωα της ταινίας είναι θέμα αξιοπρέπειας και κάθε μέρα ξυρίζεται με την ελπίδα να ξαναβρεί επιτέλους τη σοβαρή και σταθερή δουλειά που έχασε. Αισιόδοξος και αγαθός, αλλά όχι χαζός, ενθαρρύνει με τρυφερή αγάπη τον γιό του που θέλει να γίνει μουσικός (και τον αγαπάει κι εκείνος γλυτώνοντάς τον από διάφορες κακοτοπιές), και έρχεται κοντά σε ένα εύθραυστο και ανασφαλές κορίτσι που βοηθάει σε κάποιο διαγωνισμό.

Η ταινία του Τζιάνι Αμέλιο από το 2013 που αναδεικνύει το ορμητικό κωμικό (κι όχι μόνο) ταλέντο του Αντόνιο Αλμπανέζε σε ένα σπουδαίο ρόλο.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου.

Rush 607

Rush του Ρον Χάουαρντ

Μετά από ένα καταστροφικό ατύχημα στο Grand Prix του 1976 στο Νερμπουργκρίνγκ που θα μπορούσε να τον βρει νεκρό, ο οδηγός της Formula 1 Αυστριακός Νίκι Λάουντα επιστρέφει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του, Βρετανό Τζέιμς Χαντ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Φούτζι της Ιαπωνίας.

Στην καλύτερη ταινία της καριέρας του, ο Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί ένα συναρπαστικό δράμα χαρακτήρων που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά το σημαντικότερο: είναι ακαταμάχητα διασκεδαστικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Rush».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 02.15

the mitchells

Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.