Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


fiddler on the roof

Ο Βιολιστής στη Στέγη (Fiddler on the Roof) του Νόρμαν Τζούισον

Στη σπουδαία αυτή ταινία, που είναι πλέον κλασική στην ιστορία του κινηματογράφου, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που, μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με τον αντισημιτισμό που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του. Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του Γκόλντε με την «τσουχτερή» γλώσσα και τις πέντε ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέβκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς. Δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα.

H ταινία προβάλλεται στις 16.00 στην ΕΡΤ 2

titanic 607

Τιτανικός (Titanic) του Τζέιμς Κάμερον

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει, θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.00 στο Open

Robin Hood

Ρομπέν των Δασών (Robin Hood) του Οτο Μπάτχερστ

Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητή του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν. Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους.

Νέος (αχρείαστος) Ρομπέν των Δασών, για τη γενιά των millenials. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

wild duck main

Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη

Ο Δημήτρης, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κλείνει την επιχείρησή του λόγω χρεοκοπίας. Αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο υποκλοπών μαζί μ’ έναν πρώην συνάδελφο. Η λεπτομερής έρευνα στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, τούς οδηγεί σ’ ένα ύποπτο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Σύντομα, μια άρρωστη ένοικος του επάνω ορόφου, αποσπά την προσοχή του Δημήτρη.

Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Γιάννης Σακαρίδης αφηγείται μια τρυφερή διαπροσωπική ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης, έχοντας στο κέντρο της δύο συγκλονιστικές ερμηνείες από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και την Θέμιδα Μπαζάκα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

luzzu

Το Σκαρί (Luzzu) του Αλεξ Καμιλέρι

Ένας ψαράς, ο Τζέσμαρκ, παλεύει με την πατροπαράδοτη παλιά ξύλινη βάρκα του ( “luzzu”, όπως και ο τίτλος της ταινίας), να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, με τον ίδιο τρόπο που τα κατάφερνε ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού: τις διεφθαρμένες αρχές του λιμανιού, τους μεγαλοψαράδες, την μαύρη αγορά, τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την απαξίωση της ταπεινής του καταγωγής από την οικογένεια της γυναίκας του. Θα απαρνηθεί την οικογενειακή παράδοση της αλιείας για να επιβιώσει; Το δίλημμα που αντιμετωπίζει γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, όταν μαθαίνει πως το μωρό του χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα…

Νεορεαλισμός από τη Μάλτα για ανθρώπους στο μεταίχμιο μιας προσωπικής, αλλά κυρίως πολιτισμικής αλλαγής. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition. Η επίσημη υποβολή της Μάλτας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

the batman

The Batman του Ματ Ριβς

Η ταινία διαδραματίζεται τον δεύτερο χρόνο καταπολέμησης του εγκλήματος από τον Batman, ο οποίος αποκαλύπτει τη διαφθορά στην Γκόθαμ Σίτυ ενώ καταδιώκει τον Riddler, έναν κατά συρροή δολοφόνο που στοχεύει την ελίτ της Γκόθαμ.

Ο νεότερος σε ηλικία Μπάτμαν στην κινηματογραφική ιστορία, σε μια ταινία που κρατάει τον ρεαλισμό της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά βυθίζεται στην ακόμη πιο σκοτεινή νουάρ ατμόσφαιρα μιας ταινίας ενηλικίωσης ενός αγοριού και μιας ολόκληρης κοινωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.